CISPA is Back. Teken petitie. Ook voor Nederlanders belangrijk

EFF

De Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) is een wetsvoorstel dat het de Amerikaanse regering mogelijk maakt om uw en mijn internetverkeer in te zien als daarbij Amerikaanse bedrijven betrokken zijn. Met Facebook, Google,  Instagram, WordPress, Twitter, Microsoft, Apple en vele Amerikaanse internetbedrijven is die kans voor Nederlandse internetgebruikers tamelijk reëel. Dus dit voornemen van de regering-Obama raakt Nederlanders ook. CISPA is bekritiseerd door de internetgemeenschap en bewegingen die zich inzetten voor (digitale) burgerrechten en burgerlijke vrijheden. CISPA vergroot de staatsmacht, verkleint de burgerrechten en bevordert de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Burgers worden er juridisch door buitenspel gezet. Eerder werd de wet in augustus 2012 in de Amerikaanse senaat tijdelijk geblokkeerd.

Via de Amerikaanse Digitale Burgerrechtenbeweging EFF kan een petitie tegen de CISPA getekend worden. De petitie roept president Obama op de wet te vetoën en niet te tekenen. Ondertekenen van de petitie kan hier.

Foto: Schermafbeelding van petitie tegen CISPA, 19 maart 2013.

5 gedachten over “CISPA is Back. Teken petitie. Ook voor Nederlanders belangrijk

 1. Hoe naiëf kun je zijn ? Deze wet is besteld door Barack Hussein Obama, waarom zou hij er dan zijn veto tegen uitspreken ?

  Like

 2. @Loes
  EFF is verre van naief. Hoe dan ook wil het de herhaaldelijke inperking van de burgerrechten door president Obama aan de orde stellen. Door een beroep te doen op zijn tot nu toe ontbrekend geweten over dit onderwerp komt prima uit dat de president een loopje neemt met de vrijheden van de burger. En wie weet werkt het beroep politiek ook nog.

  Vorige keer was het de Republikein John McCain die het wetsvoorstel aanhield. Van de huidige Democratische politici valt weinig goeds te verwachten, die slikken elke kritiek op Obama bij voorbaat in. Zodat zich over dit thema opnieuw een merkwaardig monsterverbond aankondigt van progressief en Republikeins. En een verrotte Democratische partij met president Obama ertussenin.

  Like

 3. Pingback: CISPA dreigt controlestaat te realiseren. Kom in actie voor vrijheid | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.