George Knight

Debat tussen links en rechts

Bradley Manning heeft een geweten en Barack Obama niet

with 5 comments

De regering-Obama moddert voort in de ‘bubble‘ van het eigen gelijk, meent kolonel Lawrence Wilkerson. Hij werkte lang samen met voormalig minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell. Vertegenwoordigers van het gematigde Republikeinse standpunt. In zijn ogen maken Obama en zijn vertrouwelingen dezelfde fouten die president George Bush maakte. In een ultieme afzondering voor informatie die waarschuwt dat het alleen maar leidt tot meer vijanden. Dit bereikte afgelopen week een hoogtepunt -in de ogen van critici een dieptepunt- in de benoeming tot directeur van de CIA van de architect van de oorlogsvoering met drones John Brennan. Ondanks een filibuster van bijna 13 uur van de Republikeinse Senator van Kentucky Rand Paul.

Propaganda probeert de waarheid van de eigen luchtbel als waarheid te presenteren aan het grote publiek. Met medewerking van gevestigde media die afzien van kritiek en de bubble niet doorprikken. Tijdelijk wordt het onaannemelijke aannemelijk gemaakt. Maar geen enkele leugen is lang houdbaar. Media gaan door de wind als feiten te overduidelijk de andere kant op wijzen. In een andere ontwikkeling won klokkenluider Bradley Manning vorige week aan geloofwaardigheid. Toen-ie voor het eerst mocht spreken bleek de private die drie jaar lang in de media als een zielige idioot met persoonlijkheidsproblemen was voorgesteld een politiek bewuste burger met een geweten. Critici vinden het schandalig dat Mannings verklaring niet openbaar werd gemaakt door de overheid. Geweten ontbreekt in de regering-Obama. Vervreemd in de eigen ‘bubble’.

313348_537560219621422_1893720499_n

Foto: Burgerprotest op Facebook-pagina Save Bradley Manning. Burgers vereenzelvigen zich met Manning: ‘We Are Bradley Manning‘. Hier Linda Smee, moeder en leraar in Sydney, Australië.

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. The Times needs to keep pressing on all these fronts, and with more zeal in print than it has so far [accentuering GK]. If news organizations don’t champion press interests, who will?‘ aldus ombudsvrouw Margaret Sullivan in de NY Times.
  http://www.nytimes.com/2013/03/10/public-editor/the-danger-of-suppressing-the-leaks.html?_r=2&

  Like

  George Knight

  9 maart 2013 at 22:53

 2. Obama zit wel degelijk klem. De publieke opinie kan zich ook tegen hem keren als hij barmhartig wordt naar
  Manning toe.

  Like

  reinejragolo

  10 maart 2013 at 17:56

 3. @Reine

  Maar er is toch gewoon een redelijke middenweg? Namelijk handelen volgens de grondwet.

  Like

  George Knight

  10 maart 2013 at 18:02

 4. Ach de grondwet.
  Gebleken is dat als je de onafhankelijkheidsverklaring voorleest dat er dan al snel de politie gebeld wordt dat er een terrorist aan de voordeur staat.

  Like

  reinejragolo

  10 maart 2013 at 22:01

 5. […] het proces tegen Bradley Manning verhult de Amerikaanse overheid de waarheid. Het probeert uit alle macht te beletten dat de […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: