Obama zoekt legitimatie voor harde aanpak WikiLeaks en LulzSec

NSA-klokkenluider Thomas Drake (zie 19’15”) kent geen aarzeling. Het is niet de regering-Bush, maar de regering-Obama die de internetvrijheid het meeste aan banden legt. Het verschil tussen wat president Obama met mooie, zalvende woorden zegt en het het beleid van Eric Holder van het ministerie van Justitie is groot, zo merkt Drake op. De drempel om als staatsvijand aangemerkt te worden is klein. De regering-Obama heeft al haar beloften gebroken over internetvrijheid, burgerrechten en transparantie door haar macht over het internet uit te breiden. President Obama heeft als geen andere president voor hem de grondwet opzij gezet.

Minister van Justitie Eric Holder heeft op een bijeenkomst over het inperken van diefstal van Amerikaanse handelsgeheimen hacktivisten afgeschilderd als kwaadwillend. Holder stelt economische spionage, hackers en hactivisten als  WikiLeaks en LulzSec op een lijn. Zijn strategie is duidelijk, maar ook bombastisch. Door politieke of journalistieke activisten bij voorbaat te criminaliseren en af te schilderen als spionnen omdat ze een bedreiging zouden vormen voor Amerikaanse handelsbelangen beargumenteert minister Holder de inperking van de internetvrijheid en de aanpak van hactivisten. Terwijl-ie kan weten dat de grootste dreiging niet van WikiLeaks of LulzSec komt, maar van de Chinese overheid. Waarmee de regering-Obama zaken doet. 

Advertentie

6 gedachten over “Obama zoekt legitimatie voor harde aanpak WikiLeaks en LulzSec

 1. Zeer kwalijk allemaal. Ik ben opgebleven tijdens de eerste verkiezings overwinning en ik dacht iets historisch meegemaakt te hebben. Dat heb ik ook, maar niet zoals ik had gehoopt. Onder andere door wat je schrijft maar ook, misschien nog wel meer, door het gebruik van drones. Een incidentele keer, okay, maar structureel? Ik denk dat de V.S. deze drones als een boemerang ooit terug mogen verwachten. Maar los daarvan, het is een gruwelijk wapen, het lijkt mij verschrikkelijk om ergens te wonen waar je weet dat die dingen vliegen (tot daar en toe) en je kunnen beschieten.

  Like

 2. @Timmerark
  Ik ben dezelfde weg gegaan. Ook ik was verheugd toen Barack Obama die eerste keer gekozen werd. Zelfs een fan van hem. Met zijn slimme campagne. Maar het verschil tussen schijn en wezen maakt de man onderhand voor mij onverteerbaar. Met zijn mooie woorden over vrijheid doet-ie ergere dingen dan president Bush ooit deed. Hij vervolgt meer klokkenluiders dan enige andere Amerikaanse president. Die pretentie, dat verkrachten van de grondwet en de zalvende woorden maken het nog erger. Vreselijk.

  Like

 3. Pingback: Hacker Jeremy Hammond pleit schuldig en zoekt uitweg | George Knight

 4. Pingback: Verizon schandaal in VS wijst op werking controlestaat | George Knight

 5. Pingback: Hoe Obama nog verschrikkelijker is dan Nixon en Bush | George Knight

 6. Pingback: Terugblik op een jaar Edward Snowden: held of held? | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.