George Knight

Debat tussen links en rechts

Opnieuw: CDA stelt kamervragen over Demmink. En de doofpot

with one comment

media_xl_1487712

Op 10 januari zonden de CDA-kamerleden Pieter Omtzigt en Peter Oskam vragen in over Joris Demmink. Ze werden die dag gepubliceerd. Ik besteedde er aandacht aan in het stukje ‘CDA stelt opnieuw kamervragen over Demmink. En de doofpot‘. Maar wie nu zoekt op 10 januari ziet dat de vragen ontbreken bij de ‘Officiële bekendmakingen‘. De HTML-link naar de vragen is dood: “https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2013Z00250.html“. De vragen zijn op of na 10 januari weer uit de Officiële bekendmakingen verwijderd. De reden hiervoor is onduidelijk. Gezien de voorgeschiedenis roept het de vraag op wat hier aan de hand is.

Vandaag hebben Omtzigt en Oskam de vragen opnieuw ingezonden. Hun toevoeging zegt: ‘ingezonden 10 januari 2013‘. Zoals gewoonlijk worden ze gesteld aan de ministers Opstelten van Veiligheid en Justitie en Timmermans van Buitenlandse Zaken. Juist omdat vanuit de VS de maatschappelijke druk van onder meer het Rebecca Project en de politieke druk door Republikeinse congresleden als Chris Smith toeneemt is het zaak voor de regering Rutte-Asscher om elk idee van obstructie van zowel de rechtsgang als het politieke proces weg te nemen. Kamervragen die pas na 15 dagen definitief geplaatst zijn voeden de complottheorieën. Het roept de vraag op wat er aan de hand is. Da’s een slechte zaak voor het aanzien van de Nederlandse politiek.

Een gewenst vervolg zou zijn om de bewindslieden uit het kabinet die het meest neutraal tegenover de zaak-Demmink staan dit als een soort projectministers verder te laten behandelen. Te denken valt aan vice-premier Lodewijk Asscher, minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans en voor de inbreng van de VVD minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert. Om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen is het gewenst dat premier Mark Rutte en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten op afstand worden gezet. Er dient snel een halt toegeroepen te worden aan het verder beschadigen vanuit het buitenland en de sociale media van het imago van Nederland. Dat vraagt niet om afwachten en ontkennen, maar om pro-actief handelen. Het wordt tijd om de zaak-Demmink te onderzoeken en de aandacht te geven die het verdient.

Foto: Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie en PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink voorafgaand aan het overleg over Mali. Januari 2013. Credits © anp.

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Minister beantwoordt Kamervragen Demmink http://bit.ly/13ONToG  #geenstijl Opstelten ontwijkt vragen in affaire Demmink: Minister Opstelten zegt zich bewust te zijn van resolutie 83… http://bit.ly/V4sYhM  #KN Opstelten weigert actie in zaak-Demmink http://www.nu.nl/politiek/3351448/opstelten-weigert-actie-in-zaak-demmink.html via @NUnl Letter from #Rebecca Project protesting the appointment of #Demmink to #Dutch #Helsinki committee. http://bit.ly/YRBO0p GeenStijl: Donderdag Demminkdag ging niet door. COMPLOT! – http://bit.ly/XPZ24S EXPLOSIEVE FRISO-BRIEF VAN WIJLEN WILLEM OLTMANS * OLTMANS HAD DIEPE KENNIS VAN PEDO-NETWERKEN https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/extra-het-explosieve-artikel-over-elsevier-arendo-joustra-oltmans-en-friso-de-friso-brief-van-oltmans-het-demmink-commentaar-van-joustra  Demmink is op 24 oktober 2012 benoemd als lid van het NHC, drie weken na de briefing voor het US Helsinki comité NHC Netherlands Helsinki committee in Den Haag 070-3926700 Studie/Minerva vriend van Opstelten Demmink -> Ian de Jong http://nl.linkedin.com/pub/ian-de-jong/46/5a8/17a  Demmink nieuw lid Helsinki Committee: “Onkreukbaar, een hele goeie man   Accused pedo #Demmink is member Helsinki Commission. No wonder no investigation in Netherlands. http://www.nhc.nl/en/about_us/executive_committee/ … … Nils Muižnieks unknowing of reputation #demmink …  http://www.wearechangerotterdam.tv/buitenlandse-gasten/nils-muiznieks-unknowing-of-reputable-nhc-member/ Officiële bekendmakingen verwijderd? Opnieuw: CDA stelt kamervragen over #Demmink. En de doofpot http://wp.me/p1nlEY-7lw  […]

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: