Demmink: So squeeze me, but don’t tease me

popvox

Nederland werkt zich door afwachtend handelen steeds meer in de nesten met de affaire-Demmink. De druk vanuit de VS wordt opgevoerd. Op 19 december heeft de Republikeinse afgevaardigde uit New Jersey Chris Smith een resolutie ingediend die de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken oproept om de zetel van het Internationaal Hof van Justitie uit Nederland te verplaatsen. Politiek een kansloze oproep, maar publicitair een tijdbom. De reputatie van Nederland wordt steeds meer beschadigd door de affaire-Demmink.

Vanuit het idee van normen en menswaardigheid is een opvallende samenwerking ontstaan tussen diverse partijen. Mensenrechtenadvocate Adèle van der Plas richtte de ‘Bakker Schut Foundation for Universal Rights Research op omdat ze onregelmatigheden in de rechtsgang bespeurde. Oorzaak: ‘de ervaringen die advocaat Adèle van der Plas heeft opgedaan in de rechtszaak tegen haar cliënt Hüseyin Baybasin die door het Nederlandse Openbaar Ministerie willens en wetens op illegale gronden is vervolgd’. Van der Plas komt de eer toe de zaak-Demmink op de agenda te hebben gehouden en inhoudelijk body te hebben gegeven.

Publicist Micha Kat heeft afgelopen jaren eveneens aandacht aan de zaak-Demmink besteed. Eerst deed-ie verslag op klokkenluideronline.nl en toen dat wegens smaad op last van de rechter werd gesloten op klokkenluideronline.net. Zijn site bevat veel hoofdletters en suggesties. Vraag of Kat de behandeling van de zaak door zijn optreden bespoedigd of vertraagd heeft valt lastig te beantwoorden. Zijn reputatie die deuren sluit doet de zaak geen goed. Maar hij stond wel lange tijd als enige voor de deur te demonstreren.

De rol van Kat is vanaf dit jaar overgenomen door Henk Rijkers van het Katholiek Nieuwsblad die als enige journalist regelmatig kritische aandacht aan Demmink besteedt. In mindere mate doet Koen Voskuil van het AD hetzelfde. Hij meldde op 6 oktober dat Demmink regelmatig contact had met een pooier van minderjarige jongetjes. Demmink kondigde tegen het AD een bodemprocedure aan wegens ‘onjuiste berichtgeving‘. Een manier om de zaak op de lange baan te schuiven. Het komt overeen met de conclusie uit 2004 van toenmalig NOS-Journaal hoofdredacteur Hans Laroes dat Demmink alles via onderonsjes probeert te regelen (p.124).

Projectontwikkelaars vader en zoon Poot hebben een appeltje te schillen met de gevestigde klasse omdat ze zich miskend voelen bij de ontwikkeling van ChipsholNederland kent klassejustitie. Ze zijn de inspiratoren en financiers van de sites de demminkdoofpot.nl en arrestdemmink.com. Die laatste op de Amerikaanse publieke opinie gericht. Ze hebben met hun journalistieke sites de informatie op een rij gezet en de zaak-Demmink voor buitenstaanders inzichtelijk gemaakt. In zekere zin volgen de vragen van Chris Smith hieruit.

Tenslotte is er een christelijk geïnspireerde factie die zich bezighoudt met Demmink, kinderhandel en de obstructie van de rechtsgang. Omdat Demmink en betrokkenen als de ministers Opstelten, Rutte en staatssecretaris Teeven allen VVD-ers zijn heeft dit een partijpolitieke dimensie. Wellicht daarom zit CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt sinds kort dicht op de zaak. Samen met Peter Oskam heeft-ie kamervragen gesteld. De Italiaanse katholieke Europarlementariër Luca Volontè deed in de Raad voor Europa hetzelfde.

Tussen bovengenoemde betrokkenen lopen lijnen. Omtzigt en Volontè zijn lid van dezelfde christelijke politieke familie. Van der Plas getuigde in oktober voor Chris Smith in de Helsinki Commissie van het Amerikaanse congres. Smith baseert zich weer op de site arrestdemmink.com van Jan en Peter Poot. Evenals de mensenrechtenorganisatie Rebecca Project for Human Rights die net als Smith druk zet op de Amerikaanse publieke opinie. Daar kunnen burgers hun mening geven. De spreekwoordelijke PopVox. Het net om de verdedigers van Joris Demmink sluit zich. Knijp me, maar plaag ons niet, daarmee komen ze niet meer weg.

Foto: Schermafbeelding van het Amerikaanse popvox om de mening te geven over resolutie 838 door Chris Smith ingediend in verband met de zaak-Demmink.

5 gedachten over “Demmink: So squeeze me, but don’t tease me

 1. Een lastige zaak. Bewezen is er immers nog nooit iets tegen Demmink. Verdachtmakingen zijn er legio. Is dat voldoende voor zulke complottheorieën?

  Like

 2. @Wilm Kalb
  Alleen maar lastig omdat het nodeloos complex gemaakt wordt. Met vertraging als doel. Maar doodsimpel voor iemand die achter het rookgordijn kijkt. Het is onjuist dat er nooit iets bewezen is tegen Joris Demmink. Er zijn verschillende getuigenissen, inclusief die van hemzelf, die hem in verband brengen met sex met minderjarigen. Zie ook de link naar Runderkamp/Laroes hierboven (p.124).

  Klik om toegang te krijgen tot productie-03-20-01-04-runderkamp-papers.pdf

  Wat wel klopt is dat door een diepgaand onderzoek nooit de schuld van Demmink vastgesteld is. Maar dat komt omdat zo’n onderzoek nooit is ingesteld. Merkwaardig is dat de overheid wel steeds heeft beweerd dat er een diepgaand onderzoek is verricht, maar in de beantwoording van kamervragen door de ministers Timmermans en Opstelten onlangs moest toegegeven dat er nooit meer dan een oriënterend feitenonderzoek naar Demmink is verricht.
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2012/11/28/doorbraak-zaak-demmink-er-was-nooit-een-diepgaand-onderzoek/

  Je hebt gelijk dat er niks bewezen is als een onderzoek stelselmatig uit de weg wordt gegaan. Maar over de onschuld zegt dat niks. Het roept wel vragen op gezien de getuigenissen waarom het nooit gekomen is tot een diepgaand onderzoek. Dat er niks aan de hand is valt niet vol te houden, want advocaat-generaal Diederik Aben verricht namens de Hoge Raad sinds begin oktober onderzoek naar de gegrondheid van het herzieningsverzoek in de zaak Hüseyin Baybaşin. Die nauw verband houdt met de zaak-Demmink.

  Like

 3. Pingback: Zorgen om NOS-berichtgeving over Demmink « George Knight

 4. Pingback: CDA stelt opnieuw kamervragen over Demmink. En de doofpot. « George Knight

 5. Interessante ontwikkelingen op de site van “Martin Vrijland’. In diverse artikelen maakt hij aannemelijk dat de ‘zaak Demmink’ door ‘de roestige spijker’ wordt gebruikt als verdienmodel voor de Firma Poot. (chiphol)
  Poot, die al eerder in een interview aangaf dat het hem niet zozeer om het vermeende misbruik door Demmink ging, maar veeleer als wraakactie op zijn financiële tegenvallers door de chiphol affaire toen Demmink SG was bij Veiligheid en justitie. Micha Kat wordt door Poot betaald en krijgt 2500 euro per maand plus bonussen om de verdachtmakingsmachine draaiende te houden. De ‘roestige spijker’ draait om het driemanschap Poot, Rubenstein en Abramoff, de laatste is een veroordeelde oplichter en afperser die ook nog eens beschuldigt wordt van drogeren en leveren van minderjarigen aan hooggeplaatsten teneinde ze chantabel te maken.
  Met De ‘Roestige Spijker’ van de BV Poot wordt druk gezet op de BV Nederland. Inzet 2000000000 euro, volgens Vrijland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.