George Knight

Debat tussen links en rechts

Binney bevestigt dat in controlestaat iedereen onderzocht wordt

with 8 comments

Klokkenluider William Binney die werkte voor de Amerikaanse Nationale Veiligheidsdienst bevestigt dat in een controlestaat (‘Surveillance State’) geen privacy bestaat. Digitale gegevens van iedereen worden opgeslagen. Als iemand onderzoeksdoel wordt, dan zijn ze voorradig. Binney ziet verschil tussen het beleid van de presidenten Bush en Obama. Onder Obama is het slechter geworden. Transparantie ontbreekt. Schokkend is dat de Amerikaanse regering de rechten van de burgers schendt en de grondwet verkracht. Lees hier script.

De zorgen die Binney uit zouden aanleiding voor de Tweede Kamer moeten zijn om te stoppen met de ontwikkeling van het Elektronisch Patiënten Dossier door het Amerikaanse bedrijf CSC. Directeur Edwin Velzel van de Vereniging van Zorgaanbieder voor Zorgcommunicatie liet volgens Nu.nl weten dat de vereniging de opdracht waarschijnlijk intrekt als het geen garantie krijgt dat de gegevens niet door de Amerikanen worden opgeslagen. ‘Wij willen gegarandeerd hebben dat het EPD niet onder de Patriot Act valt. Wij gaan ervan uit dat het ondenkbaar is, maar willen het zeker weten.’ Hoe Velzel erbij komt dat dat de Amerikaanse overheid de gegevens niet zou opslaan geeft aan hoe naïef Nederlandse bestuurders in hun eigen werkelijkheid zijn. Ze begrijpen niet dat de controlestraat over grenzen heen reikt. Hun gebrek aan alertheid is ontluisterend.

8 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Uiteraard moet je je druk maken om wat er met je gegevens gebeurt, maar rt.com vind ik een erg slechte (lees: subjectieve) bron; Russia Today is Putin’s propagandamachine.

  Like

  brinkie

  6 december 2012 at 12:52

 2. @Brinkie
  In elk geval roept ‘de kleur’ van RT de vraag op naar de objectiviteit. Daarin heb je naar mijn idee volkomen gelijk. RT is een propagandazender van het Kremlin. Zonder meer.

  Maar wij zijn ook gekleurd in onze taxatie van de nieuwsmedia. Want wij nemen voor zoete koek aan dat de NOS, NRC, Volkskrant, BBC, The Guardian of NY Times minder subjectief zijn dan RT. Maar klopt dat wel in alle gevallen?

  Ik denk het niet. RT is denk ik over bepaalde onderwerpen objectiever dan de aloude vertrouwde media die we koesteren en het voordeel van de twijfel geven. Zoals Droste, Apple, Coca Cola of Uggs een potje kunnen breken in ons onderbewustzijn. RT is uiteraard volstrekt onbetrouwbaar als het om de berichtgeving over de buitenlandse of binnenlandse Russische politiek gaat.

  Maar als het om de binnenlandse Amerikaanse politiek gaat geeft RT alle critici een podium dat ze elders in de gevestigde media niet krijgen. Denk aan mensenrechtenadvocaten, mensen als John Pilger, Noam Chomsky, Chris Hedges of de Amerikaanse politici van de kleinere partijen.

  Anders gezegd, wat is slechtere journalistiek, de in mijn ogen dwaze bewieroking door de NRC van president Obama of het omgekeerde door RT, PressTV of Al Jazeera? Ik denk dat we om ons nieuws tot een totaalplaatje bijeen te sprokkelen het goede van de een en van de ander moeten opnemen.
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2012/09/29/kritiek-op-nrc-en-peter-vandermeersch-over-bewieroking-obama/

  En William Binney praat voor zichzelf. Naar mijn idee overtuigend. Daar doet RT niks aan af.

  Like

  George Knight

  6 december 2012 at 15:16

 3. […] bedrijven elders hun technologie slijten. Zoals TrapWire of IP-camera’s van Axis. Ook William Binney, Steve Wozniak, Anonymous, EFF of Steven Rambam menen dat de inperking van de (digitale) […]

  Like

 4. […] In de Amerikaanse samenleving bestaat nauwelijks nog privacy. Overheidstoezicht op openbare ruimte en internet is immens. Heeft die indringing van de overheid en het bedrijfsleven in de levenssfeer van burgers dan geen enkel nut? Het volgen van burgers in straten en op internet wordt onder het mom van veiligheid gebracht. Bijvoorbeeld om terrorisme te voorkomen. Was Boston er geen voorbeeld van dat de controlestaat werkte? Cenk Uygur van The Young Turks toont aan dat de controlestaat in Boston juist niet werkte. Wat nu door overheden aan cameracircuits en cybersecurity wordt opgebouwd is een tikkende tijdbom onder de privacy. Zonder tussenkomst van de rechter kan de staat de infrastructuur inzetten om tegenstanders uit te schakelen. President Obama doet dat wellicht nog terughoudend, maar voor een minder terughoudende opvolger wordt nu de infrastructuur opgebouwd. ‘The Plot Against America‘ meets ‘Nineteen Eighty-Four‘. […]

  Like

 5. […] genoeg blogs die benadrukken dat de controlestaat in opbouw is. Zie wat Steven Rambam zegt. Of William Binney. Of Glenn Greenwald. Of Julian Assange. Of Thomas Drake. Hoe kan het dat Amerikaanse burgers zich […]

  Like

 6. […] Zie ook op George Knight: Binney bevestigt dat in controlestaat iedereen onderzocht wordt. […]

  Like

 7. […] van de controlestaat waren al jaren bekend, onder andere door onthullingen van klokkenluiders als William Binney, Thomas Drake, John Kiriakou of Bradley Manning, maar het werd uit de Amerikaanse gevestigde […]

  Like

 8. […] genoeg blogs die benadrukken dat de controlestaat in opbouw is. Zie wat Steven Rambam zegt. Of William Binney. Of Glenn Greenwald. Of Julian Assange. Of Thomas Drake. Hoe kan het dat Amerikaanse burgers zich […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: