Bejegening pedofielen gediend met bescherming en aanpak

Afgelopen zaterdag hield de Nederlandse Volks-Unie (NVU) een naar eigen zeggen ‘prachtige’ manifestatie onder het thema ‘Alleen wie kinderen haat, laat pedo’s vrij op straat! Doodstraf voor kinderverkrachters en moordende pedofielen!‘ in de Arnhemse wijk Plattenburg. Ruim 25 activisten waren aanwezig. De beweging stelt: ‘De NVU is de enige rechts-radicale partij in Nederland. Zij heeft in de Gelderse hoofdstad weer bewezen dat de veiligheid van onze kinderen niet veilig is in de handen van deze plutocratische multi-culti Staat!’

Vraag is wat de NVU bewezen heeft behalve haar eigen bescheiden aanwezigheid en hoe het de veiligheid van kinderen heeft vergroot. WTF noemt het een marginaal vuistje dat de NVU heft. Ook OccupyAnonymous of Childtect richten zich op het bestrijden van pedofilie. Schrijver A.H.J. Dautzenberg werd uit protest lid van Vereniging Martijn. Niet zozeer als verdediger, maar als tegenstander van de heksenjacht op pedofielen.

In de gevestigde media lijken de normale journalistieke normen uit het oog verloren te worden als het over pedofilie gaat. Of men doet te weinig of te veel. Bij de BBC werd informatie over kindermisbruiker Jimmy Savile jarenlang in de doofpot gestopt om de eigen reputatie en hoger geplaatsten te beschermen. In Nederland bestaat het sterke vermoeden dat hetzelfde is gebeurd in de affaire Demmink. Maar de BBC ging behoorlijk de fout in met valse beschuldigingen van pedofilie aan het adres van oud-politicus Lord McAlpine.

Waarom ligt demonstreren tegen pedofilie publicitair zo goed en is het tegenwoordig zo populair? Wat in ieder geval opvalt is dat het marginale groeperingen als de NVU, Occupy of Anonymous/Childtect zijn die als frontsoldaten ageren tegen de gemarginaliseerde pedofielen, of de in de illegaliteit gedrongen Vereniging Martijn. Het is geen fraai gezicht als de ene uitgestotene de andere uitgestotene probeert te verdringen. Een vorm van sociale mobiliteit ten koste van de ander die van alle tijden is, maar weerzinwekkend blijft. Zonder dat betrokkenen het beseffen dient hun protest als afleiding om niet verder te kijken dan enige zondebokken.

Foto: Demonstratie van de NVU in Arnhem, 10 november 2012

Advertentie

5 gedachten over “Bejegening pedofielen gediend met bescherming en aanpak

 1. @George: zowel de keus van een onderwerp als de reacties erop zeggen wat over de mensen die schrijven, demonstreren of anderszins reageren.

  Als het om pedofilie gaat dan kan je dat doen vanuit de pedagogische of ontwikkelingspsychologische, de criminaliteit of andere juridische beginselen enz, enz. invalshoek.

  Net zo als ik homojagers of ‘potenrammers’ bij voorbaat verdacht vind mbt hun eigen voorkeur en wellicht angsten, zo gaan bij de pedofielen-jagers ook mijn nekharen overeind en alle lichten tenminste op oranje en neem ik gas terug. Niet in het minst omdat het begrip pedofilie behoorlijk warrig is en over het algemeen totaal vervuild is door het begrip pedoseksualiteit.

  Ik ben bang dat ik intuïtief de zich direct actief – agressief opstellende ‘kinderbeschermers’ als het gaat om een pedofiel van pedo-seksualiteit te beschuldigen wantrouw. Natuurlijk moet ik daar uiterst voorzichtig mee zijn omdat iemand die ernstig door een pedoseksueel in zijn jeugd is beschadigd zich natuurlijk wel degelijk agressief tov van zijn seksuele agressor (als soort(?))kan en mag opstellen. Toch ben ik er tevens van overtuigd dat een behoorlijk percentage van die jagers niet koosjer is.

  Mijn stelling is dan ook dat kinderen niet alleen beschermd moeten worden tegen pedo-seksuelen, maar ook tegen de agressie van pedofielenjagers.
  (Dit laatste kan gemakkelijk worden toegelicht, maar gaat hier te ver.)

  PS: in al jouw bijdragen lees ik een passie voor het garanderen van de rechtsgang. In dit geval voor de pedofiel die verdacht wordt van pedoseksueel gedrag. Ik ondersteun dat van harte.
  Pedoseksualiteit is een kanker in onze samenleving en dient bijna chirurgisch met juridische middelen te worden verwijderd. ‘Herstel’ – als in gedragsverandering – is praktisch uitgesloten. Hetzelfde kan niet over pedofilie worden gezegd.

  Like

 2. @Jack
  Een dunne lijn van zorgvuldigheid is het om over pedofilie te berichten. Ik begrijp de terughoudendheid van de media over de zaak Demmink zonder dat te billijken. Naar mijn idee is de essentie van de zaken JImmy Savile of Joris Demmink niet pedofilie, kindermisbruik of pedosexualiteit, maar klassejustitie en invloed op de rechtsgang. De doofpot wordt het eigenlijke onderwerp.

  Dat laatste is in mijn ogen voor het functioneren van de rechtsstaat verstrekkender, hoewel het misbruik schrijnender is omdat het mensen direct beschadigt. Media laten zich afschrikken door het lastige onderwerp pedofilie dat ons allen recht in het gezicht slaat en missen zo wat er achter steekt. Maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat wij als publiek nooit een kijkje achter de schermen krijgen. Ja ooit, over 40 jaar wellicht als alle betrokkenen op het kerkhof liggen.

  Iedereen heeft recht op een eerlijk proces. De eigenrichting van de onwelwillenden met een teveel aan ongenoegen met de samenleving is geen oplossing voor een maatschappelijk probleem. Het mist de rust en de afweging van de rechter. Demonstranten dragen met hun agitatie ook niet direct bij aan een oplossing, maar meer aan hun zelfprofilering.

  Dat mag echter allemaal in Nederland, hoewel het denk ik gewenst is dat de overheden door voorlichting en informatie paal en perk stellen aan de heksenjacht op allen die met pedofilie in verband worden gebracht. Als ze fout zijn moeten ze een proces ondergaan en boete doen. Verder is iedereen onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Dat geldt in dezelfde mate voor de kameraden van de NVU, Occupy en Anonymous als voor de pedofielen of leden van de Vereniging Martijn.

  Like

 3. waarom regelen wij niet dat er gezorgd word dat pedofielen met naam en adres bekend gemaakt worden zodat wij ze kunnen uitroeien en zelf hun kunnen martelen en hun het leven zo moeilijk kunnen maken. Kom op mensen doe er wat aan de minister beschermd deze mensen , wij niet toch.

  Like

 4. Pingback: Demonstratie in Leiden tegen Benno L. Over reïntegratie | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.