George Knight

Debat tussen links en rechts

Stille tocht voor Diesel afgelast wegens verwachte toeloop

with 7 comments

De stille tocht in Putten voor de overleden bulldog Diesel is afgelast. ‘Hij is gisteren in het bos door een ouder echtpaar (geen bejaarden) doodgetrapt omdat hij onenigheid had met hun colie achtige hond’. Organisator Bea Tabak-Westerink laat op de speciale Facebook-pagina ‘Justice for Diesel!‘ weten dat de tocht niet zal plaatsvinden: ‘iK HEB EEN HEEL GESPREK GEHAD MET IEMAND UIT PUTTEN EN ZE WAREN BEHOORLIJK GESCHROKKEN OVER DE REACTIES HIER OP DE SITE.EN IK SNAP HUN STANDPUNT HIERIN .DEZE MENEER WAS HEEL VRIENDELIJK EN SNAPTE OOK DAT WIJ DIT WILLEN DOEN MAAR VOND HET EEN RISICO .‘ De Facebook-groep heeft al 6.210 leden. Iedereen is uiterst verontwaardigd over wat er in het bos is gebeurd met Diesel.

Foto 1: Banner op Facebook-pagina ‘Justice for Diesel!’

Foto 2: Oproep tot actie op Facebook-pagina ‘Justice for Diesel’ 

7 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dit ruikt een beetje naar een volksgericht. Je kan gewoon naar de rechter stappen. Overigens is een hond voor de wet gewoon een bezitting, die dus door dat echtpaar vernield is. Als die collie aangelijnd was, en die bulldog niet, laat de uitspraak zich raden. Misschien is dat ook de reden om maar een pamflet in elkaar te photoshoppen ?

  Like

  knutselsmurf

  19 oktober 2012 at 00:06

 2. @Knutselsmurf
  Met het stappen naar de rechter breng je Diesel niet tot leven. Mij interesseert het Haren-scenario. Zeg maar Project D. Hoeveel onzekerheid bestaat er bij het openbaar bestuur dat het dorp of stad getroffen wordt door een muitende meute? En daardoor ook de eigen reputatie. Hoe eerzaam het doel van de stille tocht ook is. Maar de kans op relschoppers bestaat. Hoe wordt die afweging gemaakt? Te veel op safe wellicht?

  Like

  George Knight

  19 oktober 2012 at 00:42

 3. Kwestie van de emotionele ophef over een uit de hand gelopen voorval in goede banen leiden.

  Like

  King Billy

  19 oktober 2012 at 08:22

 4. Hallo, ik heb zelf een Engelse buldog, en wat ik mij afvraag is hoe je zo’n groot beest dood kan trappen? 2 Oudere mensen die zo tekeer gaan? Mijn hond weegt ruim 25 kilo en ik zie dat eerlijk gezegd helemaal niet voor me. Wat voor mensen waren dat? Sterkte trouwens, ik vind dit een heel bijzonder verhaal.

  Like

  eigenaar van Julius

  19 oktober 2012 at 08:36

 5. @King Billy
  Ook, maar het verhaal is breder. Zo werd er in de publiciteit vragen gesteld bij een stille tocht voor een dier. In dit geval dus een hond. Wie maakt dat uit? De dieren of de mensen?

  @Eigenaar van Julius
  Goede vraag. Misschien heeft Diesel een hartaanval gekregen van de schrik?

  Like

  George Knight

  19 oktober 2012 at 10:00

 6. Schop een hond maar vol in de zachte gedeelte van de buik en je schopt zo de vitale organen stuk. de sectie rapport komt over enkele weken bij de eigenaren te liggen voor een rechtzaak.
  Mijn AB is 45 Kg en ik ben een fijn vrouwtje van 1.59 en trek mijn AB ook zo op als het moet. Woede is een raar ding en laat je dingen doen die normaal niet zou kunnen. Als jij maar boos genoeg bent, trek jij zo 50 KG op.

  Like

  LadyMistique

  26 oktober 2012 at 11:09

 7. […] maanden zorgde de dood van bulldog Diesel in een Puttens bos voor veel steunbetuigingen. Hij werd door een ouder echtpaar doodgetrapt. Op de […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: