Britse overheid perkt vrijheid van internet in: Why?

De 19-jarige Britse Matthew Woods grapte op Sickipedia over de vermiste kinderen April Jones en Madeleine McCann. Hij moest het bekopen met 12 weken in een jeugdinrichting. Eerder werd-ie bijna gelyncht. Deze restrictieve opstelling van de Britse overheid past in een patroon. Gedachten zijn niet langer vrij. Beledigingen of zieke opmerkingen op Blogs, Twitter of Facebook kunnen tot detentie leiden. Als ze buiten de normen van fatsoen en goede smaak vallen. Deze censuur is absurd. Het toont een overheid die niet met internet weet om te gaan. De politie is overbelast en moet toezien op de inhoud van sociale media. Van tieners die zich vervelen. Is dat voor de toekomst de prioriteit in de opsporing? Waar laat dat de vrijheid van meningsuiting?

2 gedachten over “Britse overheid perkt vrijheid van internet in: Why?

  1. Interessante post! Vrijheid van meningsuiting is ook echt een onderwerp dat veel aandacht krijgt de laatste tijd (en hoort te krijgen overigens). Ik ben het er zeker met je eens dat de censuur van de Britse overheid absurd is, maar dit geldt volgens mij in heel veel landen. Helaas is het idee van ‘illegale content’ ook niet echt eenduidig.

    Vind je overigens dat internetcensuur in autoritaire regimes wel meer gerechtvaardigd is? Ik heb hier namelijk een blog over geschreven :http://metareporter.nl/2012/10/11/vietnamese-internetgebruiker-terug-in-het-gareel/. Ik ben benieuwd naar je mening!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.