God zoekt Vrouw bij Boer

Adjunct-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad Steef de Bruin heeft het niet zo op homo’s. Gisteren gaf-ie in de krant zijn opinie over het programma Boer Zoekt Vrouw. Deze keer ook met boer Willem die een man zoekt. Dat schoot hem in het verkeerde keelgat: ‘Zo worden wekelijks 4 miljoen mensen gehersenspoeld in een duivelse strategie het huwelijk te ondermijnen. Eerst door kijkers wijs te maken dat je de beste levenspartner vindt via een soort ratrace en daarna door de indruk te wekken dat het volstrekt normaal is dat je als man een andere man zoekt om je leven mee te delen.’ Steef de Bruin neemt geen blad voor de mond.

Hierop kwam zoveel kritiek van onder meer sociale media dat het RD genoodzaakt zag om vandaag een interview met Steef de Bruin te plaatsen. Daarin zegt-ie: ‘Ik hou van homo’s, echt, maar heb er grote moeite mee als ze een relatie met elkaar aangaan. Ik ben ervan overtuigd dat dat zonde is: het gaat in tegen de wil van God. En die is voor mij als christen van doorslaggevend belang.’ En: ‘Ik zie de afbraak van het huwelijk, of dat nu het gevolg is van samenwonen of van de homolobby, als een list van satan, inderdaad.’

De Bruin mag beweren wat-ie wil. Voor hem geldt dezelfde vrijheid van meningsuiting als voor zijn critici. Hij zaait wel verwarring door net te doen alsof-ie zijn mening herroept. Wat-ie niet doet. Dat oogt hypocriet. Ook door als een duivel uit een doosje de homolobby de schuld te geven. Als De Bruin een vent was geweest dan had-ie zijn poot stijf gehouden. Zonder te willen behagen. Nu resteert de halfslachtigheid van de farizeeër

Foto: Dank je. Ik ben homo.

6 gedachten over “God zoekt Vrouw bij Boer

 1. Dat is toch niet de moeite waard om je druk over te maken. Zielig voor de homo’s uit Staphorst en Tholen, maar zoals ik gemerkt heb, ook die trekken zich weinig aan van mensen als Steef de Bruin.

  Like

 2. @Wilm
  Des te beter. Toch voel ik me ondanks alles verbonden met Steef de Bruin omdat we tot dezelfde samenleving behoren. Niet omdat ik hetzelfde wereldbeeld heb, laat staan hemelbeeld. Druk maak ik me niet over hem en zijn bentgenoten, De Bruin is de echte zielepoot die de achterhoede dekt. Het liefst is het me dat zijn type langzaam emancipeert richting verdraagzaamheid. Daar maak ik me druk over.

  Like

 3. Bij ons thuis wordt ook nogal eens soap gekeken. Vooral GST is een toppertje. Natuurlijk krijg ik er ook soms iets van mee. Ik krijg de koude rollingen als ik homo Lucas zie vrijen met een partner. Op dit moment is dat een moslim. Ik begrijp de boodschap, maar er aan wennen: Nee.
  Zou ik der te oud voor zijn?

  Like

 4. God had allerlei appeltjes in de boom gehangen, een appel – in – adam en voor de rest moest hij een vrouw zoeken die daar appelmoes van maakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.