George Knight

Debat tussen links en rechts

Dirk Poot van de Piratenpartij geeft commentaar op de campagne

with 2 comments

Nog vier dagen tot de verkiezingen. Lijsttrekker Dirk Poot van de Piratenpartij meent dat kleine partijen door de media worden genegeerd. ‘De media hebben zich de afgelopen weken puur gefocused op de drie grote partijen‘, aldus Dirk Poot. Hij ziet de televisie als de propagandazender voor zowel de VVD, de PvdA als de SP. ‘Maar door de debatten zweven er nog meer kiezers dan voorheen’, zo constateert-ie. Ruim 40% zweeft nog.

Dirk Poot ziet dat vluchtige en soundbite-achtige niet als de manier om een politieke campagne op te zetten. Want het legt geen basis tussen burgers en politiek. De Piratenpartij experimenteert met vormen van directe democratie en wil door inspraak te geven aan de burger het vertrouwen terugwinnen voor de politiek. Daarom lijkt de partij een gewenste toevoeging aan de politiek. Met kernpunten als internetvrijheid, transparante overheid en een verstandig ICT-beleid. Poot rekent komende woensdag op zeker 1, en wellicht 2 of 3 zetels.

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Over vier dagen zijn de verkiezingen al voorbij. Ik denk, dat je drie dagen bedoelt.
  Prima filmpje, maar wel een beetje te close-up hoor. 😀

  Een groot deel van die 40% is het zat, dat de burger vrijwel niets meer heeft in te brengen. De Piratenpartij biedt met directe democratie middels o.a. Liquid Feedback voor het eerst een oplossing voor dit probleem. Als ze slim zijn, helpen ze Dirk aan een zetel, en liefst meerdere Piraten in de 2e Kamer.

  Like

  eu-Robert

  9 september 2012 at 11:27

 2. @eu-Robert
  Het filmpje dateert van 8 september. Dus ook het commentaar van Dirk Poot. Daarom ging ik uit van vier dagen. Maar inderdaad is het vandaag op zondag nog drie dagen tot komende woensdag.

  Ik denk ook dat de Piratenpartij voor de gewenste verbreding en verdieping van het politieke debat kan zorgen. De komende dagen zullen de gevestigde partijen bakken met geld uitgeven aan publiciteit om de zwevende kiezers binnen te halen. Zodat Rutte, Roemer en Samsom als in een paardenrace naar de streep hollen. That’s it, folks.

  In Nederland mogen burgers stemmen zonder te kiezen. Zelfs een stem op de grootste partij is er geen garantie voor dat die partij in de regering komt. Met die gedachte in het achterhoofd kun je ook op een themapartij als de Piraten stemmen. Dan valt er iets te kiezen met de inhoud.

  Like

  George Knight

  9 september 2012 at 11:44


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: