George Knight

Debat tussen links en rechts

Romney kiest met Paul Ryan een ‘bold’ running mate

with 3 comments

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney kiest Paul D. Ryan van Wisconsin als kandidaat voor het vice-presidentschap. Een afgevaardigde die betrekkelijk weinig verantwoordelijkheid heeft gedragen buiten zijn kiesdistrict in Wisconsin. Volgens analist Nate Silver van de New York Times is Ryan een ‘bold choice‘, een vette en veilige keuze. Ryan ligt goed bij de conservatieve achterban vanwege zijn fiscale politiek van bezuinigen. Romney dreigt daarmee de onafhankelijke kiezers te verliezen. En die maken het verschil.

De keuze voor Ryan is voorspelbaar en trekt de Republikeinse partij  naar rechts. Blijkbaar voelde Romney zich ertoe gedwongen en was-ie te onzeker om een gematigde kandidaat te kiezen. Ryan wordt een intellectueel genoemd en bewondert het Objectivisme van schrijfster en filosofe Ayn Rand. Politiek kiest-ie daarmee voor een anarcho-kapitalisme dat aan de rechterkant van het libertarisme staat en staatsinmenging beperkt. Zijn fiscale politiek wijst daarop. Onduidelijk is of Ryan ook de logische consequentie trekt, zoals Ron Paul doet, dat de VS zich niet moeten verliezen in oorlogen overzee. Als dat zo is dan halen Romney en Ryan hun tegenstanders Obama en Biden links in op het gebied van buitenlandse politiek en nationale veiligheid.

Foto: Rep. Paul Ryan (rechts), R-Wis. introduces Mitt Romney at the Grain Exchange in Milwaukee, April 3, 2012. (Credit: AP Photo/M. Spencer Green)

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Romney is net zo’n havik als Obama, dat bleek toch onlangs wel tijdens zijn bezoek aan het MO. En Rand-fans zijn per definitie nooit pacifistisch of gematigd.
  Het zou mooi zijn als de Amerikanen er aan toe zijn een ‘third party’ kandidaat een kans te geven – slechter dan dit kan het haast niet worden: http://www.thedailybeast.com/articles/2012/08/08/roseanne-barr-why-you-should-vote-for-me-for-president.html.

  Like

  Joke Mizée

  11 augustus 2012 at 16:21

 2. Een pot nat, die Romney en Obama. Om te huilen. Nee, slechter kan het niet worden. Het politieke systeem is verrot.
  Gary Johnson (Libertarian Party) of Rocky Anderson (Justice Party) zijn van de rest de meest serieuze kandidaten. Maar ze maken geen schijn van kans.
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2012/06/02/rocky-anderson-van-de-justice-party-steunt-bradley-manning/

  Like

  George Knight

  11 augustus 2012 at 16:35

 3. Maar hoe ‘bold’ is Paul Ryan werkelijk? Is z’n strikte fiscale politiek waarmee hij zich profileert echt, of slechts een middel om zich te profileren, en laat-ie het vallen als de politiek dat vraagt? Via WikiLeaks uitgelekte e-mails suggereren dat laatste, opportunistische beeld van Ryan. Kortom, hij lijkt een normale politicus te zijn.

  Like

  George Knight

  15 augustus 2012 at 13:41


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: