Zijn de leiders van de Chinese Communistische Partij gangsters? Niemand aan de top lijkt zeker van zijn leven. De feiten van de reportage komen uit een telegram uit 2007 van het Amerikaanse consulaat in Shanghai aan het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Door WikiLeaks op 1 september 2011 gepubliceerd.
Doorgaans kloppen de feiten van de Amerikaanse telegrammen. Een deprimerend beeld doemt op van de leiders en de rechteloosheid in China. In lijn met de kritiek van Ai Weiwei over de zelfverrijking aan de top, het gebrek aan mensenrechten, het gebrekkige rechtssysteem en de desinteresse van de leiders in burgers.
In een bizar bijverhaal ligt WikiLeaks al enkele dagen plat door zogenaamde DDos (distributed denial-of-service) aanvallen die er specifiek op zijn gericht om een netwerk onbruikbaar te maken. WikiLeaks speculeert over de timing van de aanvallen, tijdens de Olympische Spelen van Londen. Het kan de Amerikaanse regering zijn die de aanvallen uitvoert. Het kan ook een andere regering zijn, zoals de Chinese. Aan het Amerikaanse telegram uit 2007 werd juist de laatste dagen gerefereerd door The Epoch Times en China’s Forbidden News.
Foto: ‘Chinese officials at the 17th Party Congress on Oct. 21, 2007, in Beijing. The son of the former head of the regime’s anti-corruption body was killed to send a message to the father, says WikiLeaks. (Andrew Wong/Getty Images)’
Een groep die zich Anti Leaks noemt eist de aanvallen op WikiLeaks op. De site is nu al vijf dagen plat. Op het twitter account worden pas sinds 4 augustus berichten geplaatst. Onduidelijk is wie of wat er achter Anti Leaks zit. Vraag is waar Anti Leaks middelen en capaciteit vandaan haalt om massale aanvallen op WikiLeaks uit te voeren. Dit duidt erop dat het gesteund of aangestuurd wordt door een organisatie met diepe zakken.
https://twitter.com/antileaks
LikeLike
Pingback: Cesare Pietroiusti vermengt historisch en hedendaags fascisme « George Knight