Politie pakt DJ The Flexican met buitensporig geweld aan

UPDATE 30 juli: Naast DJ The Flexican doet ook Sneakerz-bezoeker Ingrid Lukken (47) aangifte tegen de Eindhovense politie wegens mishandeling, aldus het ED.nl. Lukken werd hardhandig tegen de grond gegooid door de politie, in de boeien geslagen en in de cel gezet. Een filmpje van de aanhouding van DJ The Flexican op haar mobiel zou door de politie zijn gewist. Lukken neemt contact op met advocaat Yehudi Moszkowicz. 
UPDATE 30 juli/2: Tofik Dibi (GroenLinks) stelt kamervragen. Zie beeldverslag Omroep Brabant bij reacties. 
UPDATE 2 augustus: Thomás Goethals alias dj The Flexican heeft nog geen aangifte gedaan tegen de Eindhovense politie, aldus Omroep Brabant. Goethals’ advocaat Yehudi Moszkowicz heeft zich inmiddels teruggetrokken wegens een ‘achteraf gebleken mogelijke belangenverstrengeling.’

Mevrouw, hij stikt‘, roept een omstander tegen een vrouwelijke politieagent. Na festival Sneakerz rijdt een politieauto over de voet van DJ The Flexican, aldus zijn verklaring. Deze Thomás Goethals loopt met Sef door het Eindhovense centrum. Flex gebaart de politie rustig aan te doen die daarop reageert. Met alle vertoon van overmacht dat resulteert in de arrestatie van Flex, zoals het filmpje toont. Opgenomen door Jair Stokmans. Flex’ advocaat Yehudi Moszkowicz roept getuigen op te bevestigen dat de politie over Flex’ voet reed.

De politie geeft een andere lezing van de feiten: ‘Wij hebben rond 01.20u een achtentwintigjarige man uit Amsterdam aangehouden voor baldadigheid. Agenten die op weg waren naar een andere melding werden gehinderd door de man, toen ze hem stapvoets wilden passeren sloeg hij tegen de wagen aan. De agenten zijn gestopt en besloten hem aan te houden wegens baldadigheid. De man verzette zich bij zijn aanhouding, hij heeft een politieagent geschopt en met de dood bedreigd. Hij is daarvoor in verzekering gesteld.’

Rapper Sef weerspreekt dat Flex tegen de auto geslagen zou hebben: ‘Ik begrijp dat de politie extra op scherp staat bij zo’n evenement, maar er was geen sprake van een gespannen sfeer. Wij konden niet weten dat de politie op weg was naar een melding, want er werd geen zwaailicht of sirene gebruikt.’ De lezing van Sef is in lijn met het filmpje. Omstanders reageren verontrust op de arrestatie, maar beheerst. De politie kan zich niet bedreigd voelen en daarom komt het machtsvertoon overdreven over. Inzet van middelen oogt buitensporig.

Optreden van de politie dat door sociale media wordt vastgelegd roept niet voor de eerste keer vragen op. Nog onlangs kwam een filmpje naar buiten waarop te zien is hoe in Rotterdam een agente een dronken man schopt. Dat leidde tot consternatie bij publiek en politiek, maar uiteindelijk werden geen maatregelen tegen de agente genomen. Verklaring was dat de aanleiding voor haar optreden voor de start van het filmpje lag. Da’s in Eindhoven ook zo. Verschil is dat er meer getuigen zijn en dat de politie de schijn tegen heeft. Flex en zijn management pikken het optreden van de politie niet. Dit vraagt meer dan een intern politie-onderzoek.

11 gedachten over “Politie pakt DJ The Flexican met buitensporig geweld aan

 1. Het zou mooi zijn als de rechter, in het kader van zijn onpartijdigheid, beide pp een weekje verplicht op vakantie zou sturen, bv naar Rottumerplaat.

  Like

 2. beide
  of zie jij de paarden ook als partij
  zou kunnen, misschien wegens nalatigheid of wildplassen tijdens mishandeling

  Like

 3. @Galmier
  Dus Flexican en Sep? Het lijkt mij logischer om een deel van de Eindhovense politie naar Rottumeroog te sturen. Om tot bezinning te komen.

  Like

 4. Natuurlijk ook de hier optredende politie, die jongens en meisjes verdienen 1500 eurootjes per maand, zien de hele dag ellende, leggen het leven in hun eigen weegschaal, wie zou daar nu niet agressief van worden.
  En Flex mag ook mee, Seppie niet, ik zie niet gebeuren dat Seppie partij wordt, hij kalmeert zijn vriend en is waarschijnlijk lief voor zijn moeder, een voorbeeldig gastje.
  Het zal wel niet gebruikelijk zijn maar wat mij betreft mag de onpartijdige rechter ook mee.

  Like

 5. @Galmier
  Tja, maar de politie heeft het machtsmonopolie en moet daar behoedzaam en terughoudend mee omgaan. Als dat incidenteel niet gebeurt, dan moet dat uitgezocht worden. Er staat te veel op het spel. Onder meer het vertrouwen in een betrouwbare overheid. En de rechters zijn al overwerkt.

  Like

 6. Je moet gewoon normaal doen tegen die wouten, helemaal terecht dat ie geslagen en opgepakt is. Ze doen dat hier te weinig…… grote bek? meenemen die handel. klaar

  Like

 7. @Anoniem
  De vraag is eerder of de politie normaal deed. Dat moet maar eens goed uitgezocht worden. Ik vermoed dat velen zouden gaan steigeren als de politie over hun voet reed.

  Like

 8. Pingback: Gewiste opnamen door overheid zijn meer dan menselijke fout « George Knight

 9. Pingback: Agent wordt niet vervolgd voor wissen filmpje Eindhoven. Waarom? | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.