Met Rinus in een luchtballon

Zanger Rinus laat van zich horen met zijn nieuwe single ‘Met Sharon in de luchtballon‘. De ‘officiële website‘ zegt: Het was een grote droom van zanger Rinus om een keer in een echte luchtballon te zitten. De opnames van de videoclip ‘Met Sharon in de luchtballon‘ vonden plaats tijdens de Friese Ballonfeesten. Zanger Rinus mocht een kijkje nemen in de luchtballon. De verloofde van zanger Rinus, Debora, was natuurlijk ook van de partij. Samen dansen zij in de videoclip tussen de luchtballonnen. Debora speelt in de videoclip de rol van Sharon. Het nummer ‘Met Sharon in de luchtballon‘ gaat over zangeres Sharon waar Rinus fan van is.

Rinus Dijkstra werd in 2011 bekend door zijn hit ‘Met Romana op de scooter‘. Toen Christine Friar er in The Huffigton Post aandacht aan besteedde onder de titel: ‘Zanger Rinus And Romana Chill On A Scooter In Bizarre Dutch Music Video‘ won het aan nieuwswaarde. Nieuws werd nieuws omdat het nieuws was. Bijzaak was waar de ‘burlesque‘ over ging. Rinus was voortaan ‘camp’ voor de welgestelde klasse. Later probeerde Rinus het spontane succes van het begin te herhalen. Zoals met ‘Jij mag nu gaan rijden‘ voor de campagne van 2toDrive.

Sommigen vergroten het verschil tussen wat de geestelijk beperkte Rinus zegt en doet uit. Hij rijdt auto noch vaart ballon. Bestaat Rinus echt, of doet-ie alsof? Is-ie een constructie? Een vraag tussen neerbuigendheid, gebrek aan empathie, laatdunkendheid en filosofische Spielerei uit intellectuele hoek. Maakt het wat uit of het management easybookings.nl ons laat geloven dat Rinus echt is? Is het ooit anders in de populaire cultuur? Waren The Monkees echt? Of zijn Madonna of Cecilia Bartoli? Rinus is zo echt als we geloven dat-ie is. Echt.

2 gedachten over “Met Rinus in een luchtballon

  1. En het dient nog ter promotie van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018 ook! Misschien dat de maker hoopt op deze wijze te garanderen dat die beker aan zijn/haar geliefde stad voorbij zal gaan (en dat je het dan juist wordt, zal je net zien).

    Like

  2. @Joke
    Mooi commentaar, Joke. Fryslân Boppe! Huub Mous heeft kritiek in Binnenlands Bestuur. In Leeuwarden rollen betrokkenen rollend over straat. Is het nog wel verantwoord om in een tijd van schaarste Culturele Hoofdstad te zijn? Een project dat veel kost en alleen in Richard Florida-achtige bespiegelingen veel oplevert. Op het papier van de cultuurconsultants wel te verstaan. Eind dit jaar gaan er twee of drie gemeenten door naar de volgende ronde voor het uitwerken van een bidbook. Zijn dat de winnaars of de verliezers? Wij weten het antwoord, maar de stadsbestuurders zijn nog niet zover. Wanneer wel?
    http://www.huubmous.nl/2012/07/30/ch-2018-in-binnenlands-bestuur/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.