Atheïsme in Indonesië leidt tot vervolging: Alexander Aan

Step Vaassen bezocht in februari 2012 Alexander Aan die vorige maand tot 5 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. Op 14 juli 2012 zond Alexander een boodschap vanuit de gevangenis waarin hij zijn supporters bedankt. De atheist Aan werd aanvankelijk beschuldigd van godslastering, maar werd uiteindelijk veroordeeld voor het aanzetten tot religieuze haat. Hij gaat in beroep tegen het vonnis en voelt zich onveilig in Indonesië.

Alexander Aan wordt nagedragen verklaard te hebben dat God niet bestaat. De gematigde islam is in Indonesië op de terugtocht en Aan had pech dat hardliners hem op de korrel namen. De FUI (Islamic Society Forum) eiste de doodstraf voor zijn atheïsme. De overheid grijpt niet in. Binnen de gematigde islam bestaan meningsverschillen hoe atheïsme te combineren valt met Pancasila, de grondslag voor de Indonesische staat die verschillen overbrugt. Is het een gesloten of open systeem? Het antwoord op die vraag beslist over de toekomst van Aan, andere atheïsten en het bestaan van een Indonesische open samenleving. Wordt vervolgd.

Advertentie

5 gedachten over “Atheïsme in Indonesië leidt tot vervolging: Alexander Aan

 1. Een land wat in haar grondwet beweert seculier te zijn hoort zich daar ook naar te gedragen. Het besluit van de Indonesische rechter komt neer op het gelijkstellen van openlijk atheïsme aan godslastering. Dit soort discriminatie en geloofsfascisme moeten we in de 21e eeuw niet meer tolereren.
  http://www.atheistischseculierepartij.nl/index.php/nieuws/174-indonesie-discrimineert-atheisten

  De Atheïstisch Seculier Partij roept op om de petitie te ondertekenen!
  http://www.change.org/en-GB/petitions/president-of-indonesia-release-of-an-atheist-sentenced-to-two-and-a-half-years-in-prison

  Like

 2. Pingback: Wereldwijd rapport ziet toenemende discriminatie van ‘niet-gelovigen’ « George Knight

 3. Pingback: Internationale dag ter verdediging van afvalligen en Godslasteraars | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.