Anonymous schiet in eigen voet met Operatie PedoChat

Hackerscollectief Anonymous zegt op te komen voor privacy, maar neemt er een loopje mee. Een groep die opereert onder de naam ‘Anonymous’ heeft gegevens in de openbaarheid gebracht van mensen die pedofiele sites zouden bezoeken. Onduidelijk is hoe deze informatie verkregen is. Sommigen op de lijst ontkennen dat ze iets met pedofilie te maken hebben. Ze kunnen zich niet verdedigen. Het OM laakt Anonymous.

Eerder schreef ik: De paraplu van Anonymous waaronder alles en iedereen kan schuilen verwordt door gebrek aan scherpte en focus in een sleets merk. De pretentieuze vormgeving van een gelikte voice over achter het Guy Fawkes-masker benadrukt de anonimiteit zonder verantwoordelijkheid. Het wordt snel potsierlijk.

In mijn ogen verspeelt Anonymous alle krediet door de aandacht voor pedofiele sites. Hoe nodig dit ook is. Terwijl Julian Assange door de Amerikanen wordt opgejaagd, banken wereldwijd de politiek en de economie gijzelen, mensen hun huizen worden uitgezet en in allerlei landen de internetvrijheid wordt bedreigd, concentreert Anonymous zich op moralisme en zedelijkheid. Geeft dit de tegenbeweging een gezicht?

Aandacht voor pedofiele sites roept de vraag op wie er achter het masker schuilt. Gemaskerden verliezen alle sympathie door onzorgvuldigheid. Echte pedofielen worden niet geraakt. Wat moeten burgers met Anonymous die zegt te vechten voor internetvrijheid en privacy terwijl het dat met voeten treedt? Voor het losjes georganiseerde Anonymous is het de hoogste tijd voor reorganisatie en herformulering van de doelstelling. Om de macht aan te pakken zonder afleiding. Anonymous heeft zichzelf een slechte dienst bewezen.

Advertentie

2 gedachten over “Anonymous schiet in eigen voet met Operatie PedoChat

 1. @GK: in een eerder blog van jouw hand kwam hun strijdkreet ook voor:

  We are Anonymous.
  We are Legion.
  We do not forgive.
  We must certainly not forget.
  Expect us or perish.

  Vooral dat laatste zinnetje geeft mij kippenvel. De ‘angst’ voor de lafaard die verborgen achter de coulissen opzweept tot massahysterie. De angst voor een hersenloze lege ‘lynching mob’ á la de KKK.

  Hun geloofwaardigheid – zo ze die ooit voor mij hebben gehad – zijn ze al lang kwijt. Ik meen te mogen aannemen dat de ‘karakter’bouw van deze mensen niet of nauwelijks verschild van (neo) nazi’s, KKK members of andere haatgroepen.

  Like

 2. @Jack
  Mee eens. Ik vind het jammer dat de goedwillende hackers -die er ook zijn- moeten toezien hoe hun ‘merk’ zo naar de verdoemenis wordt geholpen. En de malloten zich in alle potsierlijkheid verschuilen achter maskers en vervormde stemmen. Dat helpt de democratie geen zier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.