Christine Assange spreekt namens haar zoon Julian

Je zal maar de moeder van Julian Assange zijn. En zien hoe hij opgejaagd wordt door de VS die zich op hun pik getrapt voelen en in Zweden een zaak van sexueel misbruik tegen hem gefabriceerd wordt. Om hem in de VS te krijgen met maximale geheimzinnigheid. Met president Obama die publiekelijk vrijheid preekt, maar dat achter de schermen met voeten treedt. Waar in Zweden een merkwaardige feministische aanklager gevonden wordt, de sociaal-democratische partij op allerlei manieren betrokken is, Zweden een grote wapenleverancier van de VS is en getuigenissen verdraaid worden en het onrecht dat je zoon wordt aangedaan nergens wordt gecorrigeerd. Christine Assange geeft in een interview met Stephanie Kramer inzicht in de achtergronden.

Julian Assange heeft geen wetten overtreden, en is nergens in staat van beschuldiging gesteld. Toch wordt-ie door westerse politici als een crimineel afgeschilderd. Gewoon omdat-ie de Amerikanen te slim af was met de publicatie van geheime documenten. In Nederland spreekt geen enkele politieke partij zich uit voor Assange. De publicaties van WikiLeaks hebben de nationale veiligheid van de VS niet geschaad en niemand het leven gekost. Je zal maar de moeder van een zoon zijn die opgesloten zit in de Ecuadoriaanse ambassade te Londen. Als een Klaas de Jonge 2012. Zijn levensloop krijgt epische proporties en iedereen praat over hem. Je bent trots, maar ook ongerust over de afloop. Vanwege een supermacht die niet tegen zijn verlies kan.

Lees hier het interview van Stephanie Kramer met Christine Assange in Urban Times.

Foto: Julian Assange met Amerikaanse vlag

Advertentie

6 gedachten over “Christine Assange spreekt namens haar zoon Julian

 1. Waarom is er nog nooit een zeezeiler opgestaan die aangeboden heeft Assange naar Australië te varen? Het sterft in alle wereldhavens van gepensioneerde mannen met jachten, en uit ervaring weet ik dat het doodsimpel kan zijn om aan of van boord te gaan, zonder dat de douane er weet van heeft.
  Had ik maar zo’n jacht…

  Like

 2. @Selma
  Ik bespeur een romantische ziel in je woorden. Prachtig. Maar Australië zal hem niet helpen. De regering zit in de zak van Obama. Het levert hem waarschijnlijk nog sneller over aan de Amerikanen dan de Britten deden.

  Like

 3. Goed dat je er aandacht aan blijft besteden. De interview geeft een goede inzicht in de smerige campagne die op de achtergrond gevoerd wordt tegen iemand die niets anders deed dan de vuile was van de Amerikanen En anderen buiten hing. Je zou toch denken dat de westerse “democratiën” daar een voorstander van zouden moeten zijn. Integendeel, niemand die hier zijn mond open trekt wat een indicatie is hoe ver de tentakels van het VS imperium zich uitstrekt. Vandaag is het Manning en Assange, morgen bent u aan de beurt. Eerlijkheid en transparantie is nu eenmaal strafbaar in deze wereld.

  Like

 4. @Reggie Roning
  Zo is het.

  @reinejragolo
  Velen waaronder Christine Assange verwijzen naar de aanklacht die de Amerikanen al in 2010 tegen Assange hebben voorbereid. Maar dan nog is niet duidelijk welke weg ze kiezen. Mocht Assange via Zweden alsnog in de VS terechtkomen dan is er de keuze tussen een publieke behandeling in de rechtszaal met veel mediaandacht of een behandeling via een militaire rechtbank achter de schermen. Assange is met name bevreesd voor dat laatste. En de opsluiting gedurende tientallen jaren in een ondergrondse kerker. Zoals we dat kennen van avonturenfilms die in vroegere eeuwen spelen. Enfin, de Amerikanen zijn goed in het dramatiseren van sterke verhalen.

  Like

 5. De invloedrijke rechtse Democrate US Senator Dianne Feinstein (voorzitter van het Committee of Rules and Administration en U.S. Senate Judiciary Subcommittee on Terrorism, Technology and Homeland Security) pleit er opnieuw voor om Julian Assange te vervolgen wegens spionage.

  I believe Mr Assange has knowingly obtained and disseminated classified information which could cause injury to the United States,” the chairwoman of the Senate Select Committee on Intelligence, Dianne Feinstein, said in a written statement provided to the Herald. ”He has caused serious harm to US national security, and he should be prosecuted accordingly.
  http://m.smh.com.au/national/us-senator-calls-to-prosecute-assange-20120701-21b3n.html

  Haar in de openbaarheid gedane uitspraak geeft aan dat de regering Obama actief achter Assange aan zit. Een opmerkelijke uitspraak omdat het haaks staat op de stille diplomatie om Assange redelijk ongemerkt in een Amerikaanse gevangenis te krijgen. Wellicht voeren de Amerikaanse Democraten de druk op Ecuador op om Assange geen asiel te verlenen. Tevens dreigen de Amerikanen met het invoeren van handelsbelemeringen mochten Ecuador en president Rafael Correa dit toch doen.

  Wat senator Feinstein zegt is in ieder geval in tegenspraak met uitspraken van de Australische minister van Buitenlandse zaken Bob Carr die vorige week verklaarde dat er niet het minste bewijs is dat de Amerikanen Assange willen vervolgen. De Australische regering wordt verweten Assange nauwelijks bij te staan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.