Arjan El Fassed spreekt voor zichzelf

Arjan El Fassed is lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. Hij zet zich in voor mensenrechten en digitale vrijheid. Hij wil zijn werk voor een open samenleving doorzetten. Aldus Arjan El Fassed in een promotiefilmpje. De verkiezingscommissie van GroenLinks onder leiding van senator Tof Thissen maakte vorige week bekend  dat El Fassed ‘de zelfbewuste drive mist om toonaangevend te opereren in een kleine fractie‘. En zette hem op een negende plek. Volgens de peilingen niet genoeg voor een kamerzetel.

Wikileaks zegt over El Fassed: Het Kamerlid Arjan El Fassed werd in november 2010 bekritiseerd vanwege het feit dat neo-nazi’s samenwerkten met Al-Awda, een mede door hem opgerichte organisatie. Electronic Intifada, een andere mede door El Fassed opgerichte organisatie, kwam onder kritiek te staan doordat deze gefinancierd werd door de Nederlandse hulporganisatie ICCO terwijl op de website van de organisatie de Israëlische overheid nazipraktijken wordt verweten en het zionisme gelijk wordt gesteld met de Holocaust.

Onduidelijk is of bovenstaande overwegingen meespeelden bij Thissen en El Fassed een lage plek opleverden. Even onduidelijk is of de actie van El Fassed succes zal hebben. Hij is een gewaardeerd kamerlid die de tijdgeest aanvoelt en buiten gebaande paden treedt. Of hem dat juist wel of juist niet helpt zal blijken.

3 gedachten over “Arjan El Fassed spreekt voor zichzelf

 1. @GK: Hmmm…..? helemaal geen enkele discussie. Ook niet van GL volgers. Jammer.

  Laat ik er dan ook maar niet aan beginnen, hoewel je zinnetje:
  =Hij is een gewaardeerd kamerlid die de tijdgeest aanvoelt en buiten gebaande paden treedt.=
  Mijn vingers doen jeuken en allerlei vragen oproep
  1- Gewaardeerd die wie?
  ICCO?. In mijn ogen geen onafhankelijke organisatie die wel volgers heeft, maar waarvan velen die hen steunen niet weten wie ze werkelijk steunen.

  2- Hij voelt de tijdgeest aan?
  Is dit eenduidig of gaat het vooral om een klein en ‘select’ groepje die zich identificeren met zijn ‘queeste’ (overigens heel begrijpelijk en in mijn ogen ook sympathiek of in ieder geval vertederend). Een groepje dat zijn daaruit voortvloeiende gevoelens van frustratie en wellicht ook haat ( hoewel ik dat laatste niet zo in hem zie, maar gezien zijn activiteiten wel degelijk aanwezig lijkt) voor eigen redenen steunt? De gevoelens die bij die tijdgeest horen lijken mij al eeuwen te bestaan en zijn in Nederland ook nooit ver weg.

  3- Hij treedt buiten de gebande paden?
  Is dat zo, of zit hij juist vast in een spoor waarvan hij zelf niet doorheeft dat hem dit politiek op den duur opbreekt? Zoals nu. Zijn een deel van zijn anti-….?gevoelen wellicht op dit moment bij GL onwenselijk?
  Hoewel anti….. tja, welk woord moeten we hier gebruiken, anti-joods, anti-Israël, anti-zionistisch, anti-wallstreet, anti-bankiers, anti-mediamagnaten, anti….. noem maar op, ik weet het niet. Ze lijken en zijn natuurlijk ook aparte zaken maar vallen voor bepaalde mensen ook vaak geheel of gedeeltelijk naadloos samen.

  4- En is dat buiten de gebaande paden treden een pré? Ik kan heel wat namen geven van uiterst onaangename mensen die ook zg buiten de gebaande paden traden, maar in werkelijk voortborduurde op eeuwenoude onlust, haat en onderbuik gevoelens.

  Maar goed, hier geen discussie met GL aanhangers die naar mijn vaste overtuiging je blog wel degelijk lezen.

  Ik heb moedwillig gewacht met reageren tot het blog op sterven na dood was om te kijken of sommigen ‘uit de kast’ zouden komen. Niet dus. Wellicht willen die toch ook niet hun achterste branden of handen vuil maken.

  Like

 2. Pingback: Karin Spaink verlaat GroenLinks en geeft stem aan Piratenpartij « George Knight

 3. Pingback: Jolande Sap treedt af en biedt GroenLinks een uitweg « George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.