Der Untergang en Oranje

Voetbal is oorlog. Oorlog tegen de Duitsers is de enige echte oorlog. Morgen moet Nederland met twee doelpunten verschil winnen van Portugal om door te gaan naar de volgende ronde. Da’s nog nooit gebeurd. Tevens is Oranje afhankelijk van het Duitse team dat moet winnen van Denemarken. Zodat in de voetbaloorlog onze vijand onze beste vriend wordt. De humor van Jiskefet moet opboksen tegen deze nieuwe werkelijkheid. De Nederlandse coach Bert van Marwijk wordt onderdeel van de geschiedenis. Oranje speelt in het zwart.

Foto: Geactualiseerde poster van Der Untergang

Advertentie

5 gedachten over “Der Untergang en Oranje

 1. De kijkcijfers zullen er niet minder om zijn.
  „Wer könnte insofern Verschwörungstheoretikern und Anhängern der These vom Massenbetrug durch Kulturindustrie leicht widersprechen, wenn sie argwöhnten, die ganze EM diene einer Ablenkung von der Brüsseler Umstellung auf Demokratur? Das Fernsehen jedenfalls verhält sich so, als sei das so und dies sein erwünschter Beitrag.“
  http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/die-em-im-fernsehen-die-regie-spielt-falsch-11787080.html

  Like

 2. @King Billy
  Mediakritiek is een populair genre, zeker onder Duitse intellectuelen. Dus dat de media niet alleen een uiting van de macht zijn, maar deze zelfs helpen instandhouden. Dat vind ik lastig om te beoordelen, maar wel bespeur ik dat overheden en klassieke media (kranten, televisie, tijdschriften) dicht naar elkaar toe zijn gekropen. In die zin dat media geen afstand meer kunnen nemen voor fundamentele systeemkritiek.

  Tja, is dan die hele sportzomer (EK Voetbal, Olympische Spelen, tennistoernooien, Tour de France) een bewuste afleiding om het democratisch tekort van de EU te maskeren? Ik denk niet dat het zo opgezet is, maar het voor velen wel zo uitpakt.

  Like

 3. Pingback: Een blogger is altijd aan zet: evaluatie 2012 « George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.