George Knight

Debat tussen links en rechts

Russen trotseren repressie in demonstratie

with 2 comments

Vandaag gingen in Moskou tienduizenden de straat op tijdens de March of Millions om te protesteren tegen het regime van president Putin. En voor de vrijheid. Vorige week was in het parlement een wet aangenomen die de burgerrechten inperkte. En boetes voor demonstraties fors verhoogde. In de aanloop naar de demonstratie waren woningen van oppositieleiders onderzocht. Ze werden vandaag gedagvaard. Het lijkt erop dat de Russische burgers zich niet laten intimideren door de repressie en de tegenwerking van Putins regime.

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Uitgebreid met zeer kritisch commentaar op het ARD journaal van acht uur vanavond. Met Putin in beeld die een rede hield, waarin hij zei dat de vooruitgang in Rusland niet door wanordelijkheden verstoord mag worden. Zo ook de onderhandelingen tussen oppositie en regering over het ESM verdrag, zodat Merkel de benodigde tweederde meerderheid in het parlement verkrijgt. Uitkomst nog allerminst zeker.
  Rede van Gauck over de inzet van Duitse troepen in het buitenland. Met een beroep op burgers dat het nemen van eigen verantwoordelijkheid niet volstaat.
  Daarna de rellen tussen Poolse en Russische supporters. EK 2012 prietpraaat komt niet aan bod, geen uitslag GRI-TSJ, nix.
  Toch maar weer eens kijken wat het NOS journaal er van gebrouwen heeft. Vooroordelen zullen wel weer bevestigd worden.

  Like

  King Billy

  12 juni 2012 at 20:54

 2. […] 2012 tegen Putin in de Christus Verlosserkathedraal te Moskou. Ze riskeren 7 jaar cel. Putin perkt de vrijheden in en probeert demonstranten tegen zijn bewind te […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: