George Knight

Debat tussen links en rechts

FBI zit Assange op de hielen: fabriceert het bewijs voor een aanklacht?

with 5 comments

Gasten van het RT-programma The Julian Assange Show die zich binnen de invloedsfeer van de Amerikaanse veiligheidsdiensten bevinden worden gevolgd. En in bepaalde gevallen gevraagd over te lopen om te helpen bewijs tegen Assange te verzamelen. Activist Jeremie Zimmermann die in episode 8 over Cypherpunks optrad werd na de uitzending in de VS door de FBI ondervraagd. De FBI is blijkbaar bezig bewijs te verzamelen om Julian Assange aan te klagen voor een grand jury. Zweden is niet de uiteindelijke bestemming van de voorgenomen uitlevering, vertelden bronnen dicht bij Wikileaks en Julian Assange aan RT. Kijk hier.

Op 3 juni 2012 bezocht de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton Zweden. Waarbij ze sprak met haar Zweedse tegenhanger Carl Bildt en premier Fredrik Reinfeldt. De affaire Assange wordt steeds meer de lakmoesproef voor burgerrechten. Heeft de Amerikaanse regering in samenwerking met bedrijfsleven en militairen het laatste woord, of de rechter en de nationale parlementen? Maar waarom spreken media en parlementsleden zich niet uit ten gunste van een eerlijke rechtsgang voor Assange? Zijn ze ook overgelopen?

Foto: Hillary Clinton met Carl Bildt (links) en Fredrik Reinfeldt, Stockholm 3 juni 2012

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Past volledig in het beeld waar Zweden tijdens de Koude Oorlog als braafste land in de klas reeds de belangen van de VS slaafs diende. Jammer dat Henning Mankell de Wallander episode met een ander politiek gevoelig liggende gebeurtenis heeft afgesloten.

  Like

  King Billy

  5 juni 2012 at 13:04

 2. @King Billy
  Zijn de Zweden de Zwitsers van het Noorden?

  Like

  George Knight

  5 juni 2012 at 13:43

 3. Dit hele verhaal is super krom. Assange wordt opgesloten voor het breken van een condoom en Wesley Clark martelt en de politie vertikt het om ernaar te kijken.

  http://folter-und-mord.blogspot.nl/

  Like

  Edith Komes

  19 juni 2012 at 15:40

 4. […] een Kim Philby vlucht een westerse dissident voor westerse repressie naar een niet-westers land. De FBI zit hem op de hielen. Assange maakte de programmareeks voor het Russische RT omdat-ie door de westerse media verketterd […]

  Like

 5. […] Assange. De kleur van Expressen is van belang omdat de sociaal-democratische regeringspartij van Fredrik Reinfeldt bij de aanpak van Assange aan alle touwtjes trekt. Expressen valt de onregelmatigheden in de […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: