Neelie Kroes en EU gaan voor Europese ID Card

Aaron Dykes schrijft en Alex Jones van Infowars.com rapporteert. Zit de Nederlandse EU-commissaris Digitale Agenda Neelie Kroes in een complot tussen bedrijfsleven en overheid? Zoals dat in de VS vorm krijgt in CISPA dat de internetvrijheid en burgerrechten meer inperkt dan het gesneuvelde SOPA? Wat zegt het dat Kroes als EU-Commissaris aanwezig was op de pro-Atlantische Bilderbergconferentie in 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 en 2011? Brussel wil een e-identiteit voor alle EU-burgers en Kroes probeert dat tot een succes te maken. Een Europese ID Card kent veel tegenstand vanwege privacy, fraude en ingeperkte rechten.

Een gedachte over “Neelie Kroes en EU gaan voor Europese ID Card

 1. Eerste, spontane reactie.
  In plaats van een EU-identiteitskaart in het leven te roepen en alsmaar de noodzaak van ‚solidariteit‘ eindeloos te benadrukken , moet de Europese Commissie de precaire identiteits situatie van de EU zélf ter discussie stellen.
  Wie namelijk over identiteit praat, zegt in feite dat deze afwezig is.

  Het venijn voor de EU als politieke organisatie zit echter in de staart. Wie namelijk alsmaar over ‚solidariteit‘ praat, toont aan dat hij geen identiteit heeft. Terwijl de burgers van de lidstaten allang een eigen identiteit hebben. In vele opzichten. En solidair willen zijn met hun eigen identiteit.

  De pogingen van politici om de identiteit van de EU een eigen gezicht te geven door kunstmatig in elkaar geknutselde symbolen voor solidariteit, zoals de mislukte Euro, de gouden sterren op een blauw vlak, de Europese vlag, of de verkrachte ‚Ode an die Freude‘, de Europese hymne, bleken geen succesformule. Zo niet een jammerlijke mislukking.

  Een (opgelegde) Europese ID-card, al symbool voor solidariteit, wordt de volgende ramp voor de burgers en de EU. Omdat het een ander symbool van de EU beperkt. Vrijheid.

  Zou zomaar een blogje kunnen worden. Nog wat sleutelen aan de formulering, betoogtrant.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.