Piratenpartij glanst steeds meer door wrijving

Eerder vandaag schreef ikEen dag nadat de Eerste Kamer stemt voor netneutraliteit komt de Haagse rechter terug op dat principe. De strijd gaat verder en het belang van de Piratenpartij wordt door elke restrictieve maatregel groter. Met een verwijzing naar Bits of Freedom.

Dirk Poot van de Piratenpartij merkt het volgende op over een rechter die steeds meegaat met de Stichting BREIN: De uitspraken van vandaag tonen wel aan dat de Piratenpartij broodnodig is in het politieke landschap. Een rechter interpreteert slechts wat de wet voorschrijft en als dit vonnis onrechtvaardig lijkt dan komt dat omdat de wet onrechtvaardig is. De juichverhalen over de gewonnen #netneutraliteit laten al zien dat politiek Den Haag niet snapt waar het werkelijke probleem zit. Zolang lobbyisten met het Auteursrecht in de hand politieke partijen kunnen censureren, is het de Auteurswet die eerst dringend aangepast moet worden. Het lijkt erop dat alleen de Piratenpartij de kennis en het lef heeft om dat punt in Den Haag te gaan maken.

Ik ben het er graag mee eens. Hoe meer de rechter, Stichting BREIN en de auteursrechtenlobby de internetvrijheid inperken, hoe groter het belang van een politieke partij wordt die de kennis, het lef en de vasthoudendheid heeft om de informatievrijheid hoog op de politieke agenda te zetten. Wat zich door de uitspraken nu ontwikkelt lijkt een droomscenario voor een nieuwe politieke partij om de eigen onmisbaarheid vast te stellen. De Stichting BREIN maakt de Piratenpartij groot.

Foto: Thijs ‘ Blog Paradijs richt zijn pijlen op kwade genius Tim Kruik van de Stichting BREIN die via de rechter providers verbiedt om The Pirate Bay door te geven

4 gedachten over “Piratenpartij glanst steeds meer door wrijving

 1. Nou dan weet ik waar ik mijn stem dit keer aan moet geven. Dat wordt de piratenpartij want het is dehoogste tijd voor wat piraterij, wat jij george.
  🙂

  Like

 2. @lidy
  Als de PIraten zich goed organiseren dan hebben ze mijn stem. Da’s al twee, toch? En eindelijk weer eens een politieke partij waar ik urgentie bij voel. Nu pas besef ik hoe ik dat de laatste 15 jaar gemist heb, in dat Madurodam op het Binnenhof met kleine politici, kleine partijen, kleine gedachten en groot eigenbelang.

  Like

 3. LOL (!), gelopen race, althans op internet, even de Google zoekresultaten op:

  Piratenpartei: Ungefähr 6.960.000 Ergebnisse (0,11 Sekunden)
  Piratenpartij: Ungefähr 883.000 Ergebnisse (0,11 Sekunden)
  Tim Kuik: Ungefähr 569.000 Ergebnisse (0,09 Sekunden)
  Stichting Brein: Ungefähr 382.000 Ergebnisse (0,07 Sekunden)

  Heb trouwens de Duitse Piraten geschreven dat ze internetvrijheid in een veel bredere context moeten plaatsen. Met een paar toetsaanslagen kunnen banken in tijden van crisis zomaar je banktegoed op ‘0’ zetten. Of een compleet land failliet laten gaan.
  Prompt antwoord. Gaan ze over praten in de NRW afdeling. ’t Zal niet over geld gaan…… Misschien wel de meest gevoelige zenuw van iedereen en alles. In de politiek, inclusief regeringen zowiezo.

  Like

 4. @King Billy
  Interessant wat je zegt: ’t Zal niet over geld gaan. Het slimme van rechtse partijen is dat ze burgers dief van hun eigen partij maken door culturele onderwerpen uit hun hoge hoed te toveren. Zodat deze mensen zo opgedraaid worden dat ze tegen hun eigen economisch eigenbelang stemmen. Nee, het zal eens niet over geld gaan. Het gaat wel over geld, niet over het eigen geld, maar over het geld van de bedrijven die lobbyen, de advocaten of de politici.

  Ik ben trouwens erg benieuwd naar de uitslagen komend weekend in NRW.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.