Geert Wilders en Abdullah Gül zijn voor velen een inspiratie en een voorbeeld

Heeft de Turkse president Abdullah Gül geklaagd over intolerantie? Wilders zegt het in een tweet: ‘Turkse humor: christen-pester, koerden-mepper, hamas-vriend en islamist Gul klaagt over intolerantie.’ Minister Rosenthal noemde dit op kamervragen van Frans Timmermans (PvdA) tijdens het Vragenuurtje ‘weinig fraai en weinig gastvrij‘. President Gül en Geert Wilders zien elkaar als intolerant en discriminerend.

Ze hebben groot gelijk, want ze zijn allebei intolerant en discriminerend. Waarbij Abdullah Gül islamofobie verwart met religiekritiek. De vrijheid van godsdienst is in Nederland groter dan in Turkije, ook voor moslims. Maar het is nu eenmaal de intimidatie door islamitische landen van de OIC om elke kritiek als islamofobie te bestempelen. Waarbij ze de meningsuiting beknotten, zelfs binnen de Verenigde Naties. Wilders gooit alle moslims op een hoop en vergeet in welke uiteenlopende stadia van emancipatie en individualisering ze zijn.

Twee hardliners als Abdullah Gül en Geert Wilders hebben ons niets te bieden. De tragiek is dat Nederland de een met pluimstrijkerij moet ontvangen alsof-ie een democraat is en een hart voor zijn eigen minderheden heeft. En de ander het tegengeluid dat president Gül anders van alle kanten zou krijgen ongeloofwaardig maakt door zijn eigen geluid. In hun gekef en gemep heffen ze elkaar op tot volledige nietszeggendheid.

Maar in hun ideologie hebben zowel Gül als Wilders iets authentieks. Ze staan waarvoor ze staan. Wat dat ook is. Triest is pas het Nederlandse staatshoofd dat mooie woorden moet liegen: ‘Voor velen is uw land een inspiratie en een voorbeeld.’ Dat kan op vele manieren opgevat worden. Maar het hoort bij haar functie. En het Nederlandse bedrijfsleven wringt zich in bochten om in de Turkse politiestaat een graantje mee te pikken. Gül en Wilders menen ten minste wat ze zeggen. Hoewel velen het onzin vinden wat ze zeggen. Het is niet anders.

Foto: Staatsieportret bezoek Turkse president Gül en zijn vrouw aan Nederland, 17 april 2012. Credits ANP

Advertentie

8 gedachten over “Geert Wilders en Abdullah Gül zijn voor velen een inspiratie en een voorbeeld

 1. Die Beatrix…
  ‘Uw land is een stabiele factor in een roerig gebied waarin alom bestaande machten en verhoudingen worden aangevochten”, zei de vorstin tegen president Abdullah Gül van Turkije. “Voor velen is uw land een inspiratie en een voorbeeld.”

  Dat klopt, In goed overleg met Irak o.a. krijgen de Koerden geen cent ruimte.

  Like

 2. @King Billy
  Ik vermoed dat ze op Buitenlandse Zaken een standaardtoespraak voor de majesteit uitgedraaid hebben die voor landen als Turkije van toepassing is. Het zegt niks, maar suggereert van alles. Kortom , diplomatie.

  Like

 3. Maar de koerden krijgen wel cadeautjes van de Turkse staat, gefinancierd door ons: bommen, granaten wat kogeltjes.
  Inspiratie….jajaja de oranjes hebben in 40-45 ook al vreemde sympatietjes gehad.
  Wordt tijd dat ze vervangen worden.

  Maar allez:Topic–GW contra de turk
  Geef mij maar GW.
  De islam kent maar weinig absolute opdrachten; en nog minder wordt er van uitgevoerd.
  De eerste is; maak mensen die uit de islam stappen af; wel langszaam
  Dan bekeer de rest van de wereld; die niet willen: afmaken.Dan; er is maar EEN islam.
  Nou zijn ze hier en daar maar vast met de laatste begonnen; zelfmoord aanvallen op elkaar, shiiten en soenieten.
  Straks samen tegende walabisten.

  De zogenaamde arabische lente, waardoor met USA–en onze– hulp de salafisten en de broedeschap de macht overnamen in libie Tunesie en Egypte; welke landen nu volledig zijn afgeschreven; en waar bloedige burgeroorlogen zullen opstarten binnen 2 jaar.
  is er een leuk voorbeeld van.
  En het zal uitspreiden.

  Als je op de kaart kijkt is de arabische wereld op een enkel stukje na, en pakistan en afghanistan al dood gebied waar geen economie en beschaving meer mogelijk is.

  Turkije staat te popelen om mee te doen.
  Een ware ispiratie….

  Like

 4. @PHM
  Ik ben het niet oneens met het beeld dat u schetst. Het tekent de zwakte van de landen die zich profileren met de islam. Niets om bang voor te zijn. In Turkije is natuurlijk wel iets onaangenaams aan de hand, daar wordt de maatschappij in snel tempo geislamiseerd. Maar ook dan blijft de vraag of dat Turkije uiteindelijk sterker of zwakker maakt. Ik denk het laatste.

  Maar Nederland moet oppassen om van de andere kant niet hetzelfde te doen. Namelijk zich af te sluiten voor de buitenwereld of de diversiteit wegsnoeien Een wetmatigheid is dat open landen zich het meest evenwichtig ontwikkelen en het meest succesvol zijn. Ik geef toe, te veel diversiteit en instroom zorgt voor onoverzichtelijkheid en te zware druk op de middelen, maar te weinig diversiteit en vernieuwing door instroom leidt tot stilstand. Kunst voor bestuurders is om de middenweg te bewandelen.

  Like

 5. Dames en Heren, 400 honderd jaar lang heeft Ottomaanse rijk en republiek Turkije voor Nederland veel betekent, neem de tijd en zoek het op, en dan gaarne jullie opmerkingen.

  Like

 6. hoe moeten we de regering nog vertrouwen ze zijn al maanden aan het vergaderen voor de crisis in nederland en de bezuinigingen maar ze geven wel zomaar1 miljoen euro weg dat is toch niet normaal en wij moeten hier maar steeds meer betalen dadelijk gaat nederland nog failliet,

  Like

 7. Pingback: Beatrix en Rutte worden gecompromitteerd voor de Nederlandse economie « George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.