PvdD stelt vragen over gekleurde en fluitende duiven van de verhuurservice

Een bruiloft, feest of begrafenis kan opgefleurd worden met duiven. Zelfs gekleurde. Duivenverhuurservice.nl zegt het als volgt: Dan hebben wij als enige in Nederland een Primeur, onze gekleurde duiven. Dit zijn ook Witte Delbar Postduiven die behandeld zijn met een niet Toxische kleurstof. Deze duiven kunnen geleverd worden in diverse zachte Pasteltinten zoals: Zacht Roze, Licht Blauw, Mint Groen, Zacht Geel en Lavendel Paars. De gekleurde duiven ondervinden absoluut geen hinder van hun kunstmatig aangebrachte kleureffect.

PvdD-kamerlid Anja Hazekamp stelt kamervragen aan staatssecretaris Henk Bleeker. Niet alleen over het kleuren van duiven met kleurstof, maar ook over een fluitje dat in de staart gemonteerd wordt. ‘Zodra de duiven uitvliegen wordt er een luchtstroom gecreëerd die het fluitje activeert ontstaan en er prachtige en mystieke fluittonen’, aldus duivenverhuurservice. De PvdD ziet er een aantasting van het duivenwelzijn in.

Een andere verhuurder geerling-evenementen.nl verhuurt ook gekleurde duiven ‘als levend object‘. Maar: ‘De duiven zijn behandeld met een middeltje wat pertinent gaan kwaad kan voor de gezondheid van de duifjes. Ze hebben er dus ook geen enkele last van en worden niet belemmerd in hun duif zijn.’ Een hele geruststelling dat de duiven niet belemmerd worden in hun duif zijn. Afwachten of de staatssecretaris er ook zo over denkt.

Foto: Gekleurde sierduif van geerling-evenementen.nl

3 gedachten over “PvdD stelt vragen over gekleurde en fluitende duiven van de verhuurservice

 1. Walgelijk dat mensen het nodig vinden om dieren te behandelen als dingen: “Wilt u een groene duif, een blauw kuiken, een varken met achterlijk veel biggen? Wij kunnen het regelen. Laat de dieren toch eens met rust en stop met dat gemanipuleer.

  Like

 2. @PHM
  Da’s een observatie die bij elk onderwerp past.

  @Marieke
  Mee eens. Dieren spreken niet tegen. Met name mensen die geen tegenspraak dulden zijn daarmee gediend in hun alleenspraak. Om over dierenrechten nog maar te zwijgen. Dat de dieren gunnen is een maatstaf voor menselijke beschaving. Kortom, er valt nog veel winst te halen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.