George Knight

Debat tussen links en rechts

Verbod Sharia4Belgium beëindigt voordeel voor rechts

with 5 comments

Democratie is niet verenigbaar met de islam. Aldus Fouad ‘Abu Imran‘ Belkacem de woordvoerder van Sharia4Belgium tegen Dale Hurd voor de christelijke omroep CBN. Andere leden van Sharia4Belgium geloven niet in rechtsstaat of democratie. Evenmin in het publieke debat en de open samenleving zoals Tofik Dibi en Isrhad Manji onlangs ondervonden toen de groep een bijeenkomt in de Amsterdamse Balie verstoorde.

Is deze beweging meer dan een clownesk groepje idioten dat over de rug van de islam carrière maakt? Die zich afzetten tegen de samenleving met politiek-religieuze provocaties? Het antwoord is van belang omdat een verbod dreigt. Belgische autoriteiten onderzoeken dit serieus. Aldus Alain Winants, de baas van de Belgische Staatsveiligheid. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn de zusterorganisaties al verboden. Eind 2011 werd bij een huiszoeking in Deurne bij een lid van de Sharia4Belgium een kalasjnikov gevonden.

Opvallend is dat deze salafistische moslims de kracht van de islam niet anders inschatten als het Vlaams Belang van Filip de Winter of de PVV. Ongewild versterkt Sharia4Belgium krachten die het zegt te bestrijden. Een verbod dient niet de partijen die belang hebben bij een sterk nummer van een dreigende islam. Een verbod wordt pas onvermijdelijk als aangetoond wordt dat aanslagen dreigen. Dat alleen kan de afweging zijn.

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ach ach ach, al die testosteronische mannekes die een stok zoeken of gevonden hebben om de ander te slaan. Meer is het feitelijk nooit, al het ‘nieuws’ in de wereld: agressie veroorzaakt door een overmaat aan testosteron. En dat moet dan helaas voortdurend serieus genomen worden.
  Wanneer staat er eens een wijze man op die dat inziet, en mannen van hun eeuwige strijd, die de wreld vernielt, af weet te brengen?

  Like

  Selma

  27 maart 2012 at 10:54

 2. @Selma
  Of een wijze vrouw die de mennekes op hun plaats zet. Maar het gedrag is inderdaad van alle tijden. Pest is dat een religie zo’n simpel instrument is om een eigen gelijk te halen. Een kleuter kan de was doen door iets te roepen dat per definitie niet weersproken kan worden. Daarom zie ik meer in het verzwakken van de positie ven religie en het versterken van religiekritiek dan in een verbod van een bepaalde groepering. Zie de mannen vallen, Selma.

  Like

  George Knight

  27 maart 2012 at 11:55

 3. Ja, verbieden werkt altijd verkeerd. Is ook al zo vaak geprobeerd. Opvoeden is alles. Onwetendheid is de grote boosdoener. Baby’s worden als egocentrische barbaartjes geboren, erg schattig, maar als er niet behoorlijk opgevoed wordt eindigt het met Boutertjes, Khaddafietjes, Stalintjes etc.
  Die luisteren nooit naar wijze mannen, laat staan naar wijze vrouwen, die omringen zich met mannen van het heulerstype, en met vrouwen van het type dat alles doet als de man maar machtig en rijk is.
  Onwetendheid is de boosdoener wat hormonen betreft, en wat de ware aard van religie in het algemeen en van types religies en sociale controles in het bijzonder betreft.

  Like

  Selma

  27 maart 2012 at 14:27

 4. @Selma
  Onwetendheid is de boosdoener wat hormonen betreft, en wat de ware aard van religie in het algemeen en van types religies en sociale controles in het bijzonder betreft.

  Mooie woorden.

  Like

  George Knight

  27 maart 2012 at 15:01

 5. Dank u.
  Maar dat ze misschien een beetje waar zijn, die woorden, dat is verschrikkelijk.

  Like

  Selma

  27 maart 2012 at 17:54


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: