George Knight

Debat tussen links en rechts

Rick Santorum is kandidaat van God en verkettert andersdenkenden

with 4 comments

Wat zien we hier? Is dit de Amerikaanse afdeling van de nationaal-socialisten die in vervoering de Hitlergroet brengt? Zijn dit volgelingen die God als hun Führer hebben? In elk geval zegent de baptist pastor Dennis Terry van Greenwell Springs Rick Santorum. Een spreker roept niet-christenen en ‘liberals’ op om de christelijke natie die de VS is te verlaten. Arme indianen. Dit is een afdeling die conservatisme en intolerantie preekt.

Als dit over het beheer van de economie gaat, dan verliezen we ‘, zegt Rick Santorum op zondag op deze bijeenkomst met conservatieve evangelische christenen in Louisiana volgens de Washington Post. ‘Deze verkiezing gaat over grotere dingen‘. De sociaal-conservatieve Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum heeft inmiddels een achterstand  van 268 gedelegeerden op koploper Mitt Romney.

Afgelopen week lanceerde president Obama het promotiefilmpje The Road We’ve Traveled van 17 minuten. Het claimt dat Obama een succesvol economische beleid voert. Hieraan valt heel wat af te dingen omdat de staatsschuld enorm is opgelopen. De VS stimuleert weliswaar maar leeft meer dan ooit op de pof. Onbedoeld helpt de aandacht voor de economie door Obama Mitt Romney die het ook over de economie wil hebben.

Obama en Romney suggereren nog dat een baan, een dak boven het hoofd of geld op de rekening prioriteit heeft. Santorum doet de economie af als onbelangrijk omdat-ie met dat onderwerp electoraal kansloos is. Kunnen behalve SGP’ers Nederlanders een kandidaat als Santorum wel begrijpen met zijn aandacht voor ‘grote dingen’? Dat zijn uiteraard uitsluitend zijn eigen grote dingen uit het conservatief-christelijke repertoire.

In 2012 heeft Santorum niet echt kans om president te worden. Wat als-ie in 2016 opnieuw een gooi doet? Wat zegt zo’n kandidatuur over het aanzien van de VS in de wereld? Naast Israël zullen weinig landen dit religieus extremisme toejuichen. Santorums opkomst is een signaal dat de VS afglijden als open en tolerante samenleving. Da’s een akelige constatering. Hoelang kunnen evangelicals nog Heil Santorum gebaren?

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, en dan nog zijn bemoeienis en (zacht uitgedrukt) klungelige uitspraken aangaande het Nederlandse euthanasiebeleid. Geen enkel (politiek) woord hier in de pers. Daarom zelf maar de man aan de kaak stellen? Kijk eens op http://www.dutchbracelet.com . Beter ridicuul maken dan serieus nemen….

  Like

  Erik Snoeshaan

  20 maart 2012 at 09:59

 2. @Erik
  Santorum maakt zichzelf toch belachelijk? Over zijn uitglijder heb ik in de Nederlandse pers toch wel stukken gelezen. Mij verbaasde het waarom minister Rosenthal in de Amerikaanse media het beeld dat Santorum schetste niet wilde laten corrigeren. PvdA-er Frans Timmermans stelde er kamervragen over.
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2012/02/25/waarom-laat-rosenthal-de-uitspraken-van-santorum-over-euthanasie-onweersproken/

  Like

  George Knight

  20 maart 2012 at 10:47

 3. Zie verslag ‘With God and the church on their side‘ van de bijeenkomst in de ‘Western Advocate‘:
  http://www.westernadvocate.com.au/news/world/world/general/with-god-and-the-church-on-their-side/2499332.aspx?storypage=1

  Like

  George Knight

  23 maart 2012 at 17:27

 4. […] niet. Hij zaait verdeeldheid met controversiële standpunten over euthanasie, abortus of andersdenkenden. De katholiek Santorum zei over te moeten geven van de katholieke  president Kennedy die 50 jaar […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: