Ron Paul verliest Virgin Islands door de meeste stemmen te halen

Een thema in de voorverkiezingen van de Republikeinse presidentskandidaat is de vooringenomenheid van de media. Die neerbuigend de MSM, mainstream media worden genoemd. Ook in Nederland een ingeburgerd begrip met de suggestie dat gevestigde media en politiek op hetzelfde kussen slapen. Kritiek op de MSM komt zowel van links als van rechts, van Noam Chomsky en Hans Magnus Enzensberger of van Sarah Palin en de Tea Party. Met als overeenkomst het idee dat deze buitenstaanders van de macht worden uitgesloten.

Kritiek is dat Ron Paul door media minder welwillend dan andere kandidaten wordt bejegend. Onlangs stopte Fox Freedom Watch van Andrew Napolitano dat Paul aan het woord liet. Ron Paul is vergif voor de media. Vermoeden van velen is dat media niet alleen verslag doen van de verkiezingen, maar het proces sturen. Dat dwarsboomt Paul die de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven wil tegengaan. De overwegend jonge supporters van Paul laten niet na om dag na dag deze boodschap op Facebook of YouTube te verspreiden. Maar bewijzen hebben ze niet en soms overschreeuwen ze hun zaak in slachtofferschap en verbolgenheid.

Nu heeft Paul de meeste stemmen op de Virgin Islands gekregen. Volgens niet-officiële resultaten van de niet-bindende caucus haalde hij 44,1% voor Mitt Romney 39,8%. Media vertellen echter dat Mitt Romney won. Daarin hebben ze gelijk omdat Romney de meeste gedelegeerden won. Een caucus is ingewikkeld en verloopt niet altijd eerlijk zoals ook het linkse Slate stelt. Dankzij medestaanders figureert Romney op de GOP-site van de Virgin Islands. De staf van Paul koestert de eerste overwinning. Maar de meeste stemmen tellen niet.

Foto: Schermafbeelding van de Virgin Islands caucus, 10 maart 2012

Advertentie

4 gedachten over “Ron Paul verliest Virgin Islands door de meeste stemmen te halen

 1. @GK: misschien dat Romney samen met Paul als ‘ running mate’ een sterke republikeinse tandem zou kunnen zijn die de politiek in de VS behoorlijk zou opschudden. Ik zou dat geweldig vinden, alleen denk ik dat er met een man als Paul niet door een deur te gaan is.

  Like

 2. @Jack
  Ik vermoed dat Romney een zuidelijke running mate nodig heeft. Ik zie meer in een tandem Ron Paul- Gary Johnson voor de Libertarische Partij.

  Like

 3. @GK: klinkt interessant, alleen denk ik dat werkelijk regeren van dag-1 onmogelijk gemaakt zou worden door de zittende – al dan niet verborgen – elite.

  Natuurlijk is Romney samen met Paul geen werkelijke optie (denk ik?), maar het zou een leuke symbiose kunnen zijn tussen niet-en-wel religieus geïnspireerde politiek die beiden moreel gedrag hoog in het vaandel hebben staan. En ik geloof dat op dat gebied het beddengoed in de VS aan een behoorlijke was-en-luchtbeurt toe is.

  I keep on dreaming : -)))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.