George Knight

Debat tussen links en rechts

Rick Santorum liegt over religie en president Kennedy

with 4 comments

Republikeins presidentskandidaat Rick Santorum doet er alles aan om zijn sociaal-conservatisme hoog op de agenda te krijgen. Dat lukt aardig, terwijl zijn opponent Mitt Romney liever over economie praat. Af en toe vliegt Santorum uit de bocht. Zoals bij zijn verkeerde voorstelling van zaken over euthanasie in Nederland. En ook het gedachtengoed van president Kennedy moet het ontgelden. Hij zei er zelfs van te moeten overgeven.

Santorum suggereert dat John F. Kennedy religie uit het publieke domein wilde weren. Da’s historisch onjuist. Als katholiek benadrukte Kennedy in 1960 dat alle religies en levensovertuigingen hun gelijke plek konden innemen. President Kennedy probeerde de angst weg te nemen dat-ie het katholicisme extra bescherming zou geven. Pikant is dat Santorum ook katholiek is en president Kennedy het pad voor hem geëffend heeft.

Binnen de pluriformiteit mag Santorum zijn mening geven. Daar moet niet overdreven op gereageerd worden. De linkse Ed Schultz en Joan Walsh dichten Santorum toe dat-ie de theocratie wil vestigen. Da’s overdreven. Santorum stookt bewust en probeert zijn sociaal-conservatisme hoog te houden. Dat vraagt gebakken lucht.

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nee, George, het is helaas niet overdreven. Ik heb bijna twee jaar in Florida gewerkt en hoewel men in de kuststaten meer liberale ideeën heeft door invloeden van buitenaf zijn veel andere staten te benoemen als als Groot-Staphorst en Santorum is een representant daarvan. Naar mijn ervaring ziet Max Blumenthal het in het volgende interview goed; The Rise of Santorum: ..http://tinyurl.com/7j46emq.. Met transcript om het beter te kunnen volgen.

  Like

  Arjan Fernhout

  2 maart 2012 at 15:12

 2. @Arjan
  Oh, maar ik ben het volstrekt met je eens dat Rick Santorum ideeën heeft die bij wijze van spreken voor de SGP te rechts zijn. Ik bedoelde alleen te zeggen dat de reactie gepast moet zijn. Zoals de mijnenopruimingsdienst met geduld de bom moet demonteren.

  Zoals ook uit de Ed Show blijkt hebben sommige Democraten Santorum liever als tegenstander voor president Obama dan Romney. Waarschijnlijk een realistische inschatting van hoe de hazen lopen, maar dan wordt het erg eng in de Amerikaanse politiek. Met de kans op religieus stratego tussen Santorum en Iran?

  Like

  George Knight

  2 maart 2012 at 17:32

 3. […] Als de projectie klopt dan komt Romney op kop met 427 en vergroot-ie de voorsprong op Santorum die blijft steken op 168. Staten die op Super Tuesday op het spel staan zijn divers en verspreid over het land. Ze geven een idee van de verkiesbaarheid van een kandidaat. Afgelopen week schaarden belangrijke Republikeinen als meerderheidsleider Eric Cantor zich achter Romney. Het scenario dat een witte ridder als Jeb Bush inspringt is afgewend. Verwachting is dat Romney na vandaag definitief op koers ligt, de economie tot speerpunt en Obama tot mikpunt maakt. Na de valse start in Iowa en alle sociaal-conservatieve aanvallen van Santorum. […]

  Like

 4. […] controversiële standpunten over euthanasie, abortus of andersdenkenden. De katholiek Santorum zei over te moeten geven van de katholieke  president Kennedy die 50 jaar geleden maatschappelijk de weg voor hem baande. Amerikanen respecteren hun presidenten, […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: