Ron Paul verdedigt WikiLeaks, Assange, Manning en Ellsberg

Update 11 februari: Vandaag werd bekend dat het conservatieve FOX Freedom Watch van Andrew Napolitano opdoekt. Volgens velen het enige informatieve programma van het netwerk. Napolitano zag de libertariër Paul als de ware conservatief en haalde hem steeds in zijn programma. Wat voor Paul enig tegenwicht gaf omdat-ie in de mainstream-media genegeerd wordt. De aandacht voor Paul wordt door critici als reden genoemd voor het besluit van FOX. Sociaal-conservatieven Gingrich en Santorum passen beter bij het profiel van FOX.

De clip uit het programma Freedom Watch uit februari 2010 van Judge Andrew Napolitano met Ron Paul is vervangen door een meer uitgebreide versie. Dat geeft inzicht in de wisselwerking tussen Paul en Napolitano en de macht van bedrijven waarmee de libertariërs overhoop liggen. Het onderstaande commentaar heeft betrekking op de uitspraken vanaf 6’50”.  Mogelijk vindt Napolitano elders onderdak met Freedom Watch.

Republikeins presidentskandidaat Ron Paul blijft het consequent opnemen voor de vrijheid van meningsuiting van Julian Assange, Bradley Manning en Daniel Ellsberg. Als een Republikeinse George McGovern 30 jaar later. Hij ziet in een vrije samenleving de waarheid als belangrijk. Als die waarheid verraden wordt dan komen we in grote problemen. Dat doet volgens Paul op dit moment de regering Obama. De conservatieve Andrew Napolitano die de kandidatuur van Paul ondersteunt hoort het met gemengde gevoelens aan. Hij is ook tegen Obama, maar niet echt voor ‘liberals‘ als Ellsberg en Assange. Maar Andrew Napolitano valt Ron Paul niet af.

Advertentie

10 gedachten over “Ron Paul verdedigt WikiLeaks, Assange, Manning en Ellsberg

 1. Wat prevaleert aan het eind van de rit, als de race om de Republikeinse presidentskandidaat gelopen is?
  Onder het mom van vrijheid van meningsuiting staatsgeheimen publiceren of de missie Obama te wippen?
  Assange en Manning zijn speelballetjes in dit krachtenveld, die uiteindelijk naar willekeur ingezet worden voor electorale doeleinden.

  Like

 2. Zien wie er wint; waarschijnelij degene met het meeste geld, die het meeste omkoopt, de beste shows maakt.
  Oh ja, met Obama was er al een kleurling voor de collectie; een chinees is er nog niet geweest.
  Zou wel moeten, zij zijn voor de helft eigenaar van USA

  Like

 3. @King Billy
  Je doet Ron Paul te kort. Hij is al tientallen jaren consistent in het verdedigen van vrijheden en het hameren op een terugtredende overheid. Nogmaals, ik zou niet op hem stemmen als ik mocht stemmen, maar ik vind hem een uitermate interessant fenomeen. Hij mikt op wat anders dan de sociaal-conservatieven Gingrich of Santorum of de pragmaticus Romney. En daarom maakt-ie als enige het debat breder. Zijn steun onder jongeren is verbazingwekkend groot. Hoe kan het dat de oudste kandidaat als beste aansluiting vindt bij zijn tijd? Zelfs telkens onderwerpen agendeert die in de hele Amerikaanse politiek taboe zijn? Ook bij Obama of linkse democraten.

  Manning is als militair een speelbal van het establishment, Assange heeft (voorlopig) meer bewegingsvrijheid en zelfbewustzijn. Maar je hebt gelijk dat belangen soms gelijk oplopen. Dat gaat om macht en niet om ethiek. Politiek is soms schepen in de nacht die tijdelijk dezelfde koers varen, totdat ze weer uit elkaar gaan. Het is naief om dat niet te onderkennen, maar cynisch om te denken dat kandidaten helemaal geen innerlijke waarden volgen.

  @PHM
  De Cubaanse Senator voor Florida Marco Rubio is een kandidaat voor de toekomst. En wie weet komt er een Chinese kandidaat aan, ergens aan de Westcoast. Da’s het mooie aan de smeltkroes.

  Like

 4. @PHM
  We zullen zien hoe het Julian Assange vergaat. De behandeling van Bradley Manning in gevangenschap is in elk geval geen schoolvoorbeeld van menselijkheid.

  Like

 5. Pingback: Ron Paul verliest Virgin Islands door de meeste stemmen te halen « George Knight

 6. Pingback: Chris Hedges veroordeelt NDAA en beticht Obama van staatsfascisme « George Knight

 7. Pingback: Waarom Julian Assange wordt uitgewezen naar Zweden « George Knight

 8. Pingback: Verdient Julian Assange de gevangenis of de Nobelprijs? « George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.