Burkaverbod helpt vrouwen voor zichzelf op te komen

Het kabinet stemt in met een burkaverbod ondanks een advies van de Raad van State dat oordeelt dat het in strijd met de vrijheid van godsdienst is. Het kabinet legt dit advies naast zich neer. Straks staat er op het in het openbaar dragen van een burka of gezichtssluier een boete van maximaal 380 euro. Volgens vicepremier Verhagen is het verbod tegen gezichtsbedekkende kleding bedoeld omdat het de open communicatie hindert.

In de reacties tekent zich een tweedeling af. Wilders vindt het geweldig nieuws, maar verder lijkt niemand er warm voor te lopen. Geledingen van de linkse en religieuze politiek zijn minder enthousiast. Zoals Tofik Dibi (GroenLinks) en Arie Slob (ChristenUnie). Dit monsterverbond tussen oudlinks en christenen blokkeert telkens de vrijzinnige politiek. Elke keer als het wil scoren komt de bevoorrechte positie van religie om de hoek kijken. Ondanks het feit dat het burkaverbod op het tegendeel lijkt te wijzen. Maar het is symboolpolitiek.

In oktober 2010 ergerde toenmalig JS-voorzitter Jelle Menges zich aan oudlinksVooral die types als Hedy d’Ancona. Vroeger hardcore feministen. Ze verbrandde bh’s, vond het huwelijk een vorm van onderdrukking en provoceerde meer dan Ayaan Hirsi Ali ooit deed. Alles voor de vrouwenrechten. Dat wil zeggen: toen. Nu zien deze feministen de burka bijvoorbeeld ineens als een vorm van voor jezelf opkomen. Ze praten alles goed, als het om de islam gaat. Provoceren is uit den boze. Veel PvdA’ers zagen allochtonen als troetelkinderen, die je moest aaien en paaien. Ze zagen de nieuwkomers niet als volwaardige mensen. 

Foto: Vrouwen in burka

Advertentie

7 gedachten over “Burkaverbod helpt vrouwen voor zichzelf op te komen

 1. Symboolpolitiek uiteraard. In iedere APV staat dat het verboden is om vermomd te zijn in het openbaar.
  Kwestie van handhaven in geval van nood/twijfel.

  Like

 2. Behalve een religieus is het ook een economisch drama, gaan binnenkort veel stoffenwinkels op de fles. Oh nee, de fles mag natuurlijk ook niet. Jeetje wat een beperkingen toch. Het is heel bijzonder dat men zoveel waarde aan lappen stof hecht en kiekeboe mee wilt spelen.

  Ik zou er een stof doek van maken en zorgen dat het huis weer lekker opgeschoond wordt. Niet vergeten tussentijds “even uitkloppen”.

  Like

 3. De ware reden moet natuurlijk zijn : omdat een burka een uiting is van het moslim-geloof. Moslims en christenen zijn 1 pot nat, maar moslims zijn meestal buitenlanders, dus waar het in de praktijk op neer komt is het op een legale manier scheppen van een vijandig klimaat voor niet-westerse allochtonen.

  Er zijn zoveel manieren om te voorkomen dat je moet communiceren met iemand die je niet aanstaat :
  – reizen per dienstauto, privévliegtuig, eerste-klas treincoupé.
  – wonen in een villa met een hek om de tuin.
  – lid worden van de Hells Angels of een andere motorclub.

  Communicatie met iemand die autistisch is, is vaak ook lastig, maar ja, er zijn er honderdduizenden van, terwijl er maar 200 vrouwen met een burka rondlopen in Nederland.

  Like

 4. @ Knutselsmurf schrijft: de ware reden moet natuurlijk zijn : omdat een burka een uiting is van het moslim-geloof.

  Er lopen er volgens jou maar 200 moslima’s in Nederland, dat zijn er dan 200 en één teveel. Maar zoals gewoonlijk wordt het weer afgewimpeld op de zogenaamde weerstand/ angst/ verzet tegen moslims.

  Ik denk eerder dat jij, iets recht wilt breien wat zo krom is als een hoepel. Als een mens niet gezien wilt worden, kan hij / zijn ook thuis blijven. De is een uiting van minachting t.o.v. elke andere burger. Als men niet gezien wilt worden, ga dan terug naar land van herkomst. Daar is men nl. nog niet zo ontwikkeld dat men geacht wordt een zelfstand individu te zijn, maar een onderdaan aan cultuur religie en man.

  Koop eens een goed boek van Halima Jarba “Ongeschreven tradities”. Dit is een boek van een Turkse jonge vrouw, die het jou wellicht duidelijk kan maken, welke invloed de Islam op de vrouw heeft.

  Like

 5. @Knutselsmurf
  Geeft u me aub een tekst in de koran waar dit gerechtvaardigd zou zijn. Zoeken is vergeefs. Er staat wel een tekst die vrouwen adviseert als ze de straat op gaan hun sieraden te bedekken.
  Tja dat waren niet de borsten, maar hun bruidsschat in de vorm van gouden sieraden. Kluizen had men niet.

  Kortom de tekst die men kan vinden slaat erop dat het raadzaam is al te grijpgrage handen (rovers van goud alzo) niet uit te dagen. Dus een sjaaltje om de sieraden. Lijkt me waarachtig niet zo’n slecht advies.

  Burka, niqaab, zeg me maar waar het staat.
  O ja, ik ken er nog eentje. De vrouwen van de profeet moesten zich versluieren….
  Tja, dan moet u weten dat wat men toen kende als moskee een groot vertrek was. Mohammed wenste alzo wat privacy, oftewel, gordijnen.

  De rest wat u aanhaalt is kolderiek, maar dat schreef Nètwerk al.

  Like

 6. Pingback: Aanpak van eerwraak en vrouwenonderdrukking; hoe lang nog? « George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.