Ron Paul streeft naar eeuwige vrede zonder eeuwige oorlog

Libertariër Ron Paul is een vreemde eend in de bijt onder de Republikeinse kandidaten. Hij blijft fascineren vanwege zijn afwijkende meningen. Als enige beeldbepalende Amerikaanse politicus neemt-ie het op voor WikiLeaks-voorman Julian Assange en de vermeende klokkenluider Bradley Manning over wie komende week beslist wordt of-ie als staatsvijand voor de krijgsraad moet verschijnen. Bij de voorverkiezingen is Paul het populairst onder jongeren. Koploper Mitt Romney is kwetsbaar vanwege zijn opereren voor Bain Capital.

Ook in Nederland trekt Paul de aandacht. D66’er Boris van der Ham schrijft in een columnZo is hij tegen de doodstraf. Tegen de ‘The War on Drugs’ omdat die niet werkt; Hij pleit voor regulering van drugs. Bovendien is hij geen tegenstander van het openstellen van het huwelijk voor mensen van het gelijke geslacht. Hij beschouwt het huwelijk namelijk als een vrijwillige afspraak tussen mensen die anderen daarmee geen kwaad doen, en vindt dat dus homo’s en lesbiennes hierin niet in de weg mogen worden gezeten door de overheid. Bovendien verzet Ron Paul zich regelmatig tegen inperking van Burgerlijke Vrijheden. Van der Ham zet dat af tegen de voorzichtige president Obama die weinig lef toont.

Dat roept op DDS de reactie op getiteld ‘Boris van der Ham zou op racistische Ron Paul stemmen‘. Gebaseerd op James Kirchick met als strekking dat Pauls geloof in complottheorieën hem meer diskwalificeert dan mogelijke racistische uitlatingen. Paul die het boegbeeld van Gay America Bradley Manning ondersteunt. De waarheid over Paul is ongemakkelijk en bevat tegenstrijdigheden. Deze Texaanse conservatief is niet brandschoon, maar al decennia rechtlijnig in het schetsen van het schrikbeeld dat de Amerikaanse overheid de eeuwige vrede bereikt door eeuwige oorlog. Wat telt is dat Ron Paul dat met argumenten tegenspreekt.

3 gedachten over “Ron Paul streeft naar eeuwige vrede zonder eeuwige oorlog

 1. @GK: ik snap jouw fascinatie met Ron Paul wel een beetje, maar niet meer dan een beetje. Afwijkende meningen zijn natuurlijk meestal wel (wat?) interessant en dienen natuurlijk ook een ‘goed’ doel. Het uit de comfortzone schokken van de burgervaders en moeders. Dat maakt andere kandidaten misschien ook wel een beetje onrustig. Maar daarmee houdt het nmm wel op. Als schokeffect lijkt hij een beetje op Wilders. Als zodanig heeft hij ook een functie, maar daarmee is het wat mij betreft over en uit daar waar het toekenning van macht betekent. Het feit dat zijn knuppel in het republikeinse hoenderhok is gesmeten doet mij wel wat deugt, maar het idee dat hij de machtigste politicus op aarde zou kunnen worden geeft mij kippenvel. Dan toch een duizendmaal liever Mitt Romney.

  Amerikanen stemmen vaak strategisch, vooral tijdens de voorverkiezingen. Dus ook ik kan wel genieten van zijn plaagstootjes. Maar ik zou hem geen militair arsenaal toevertrouwen.

  Like

 2. @Jack
  Barack Obama stelt me hevig teleur. Daarin ben ik het eens met Boris van der Ham. De lef van Ron Paul mist Obama. Daarom spreekt Paul me aan. Maar ik ga verder, wat Obama heeft uitgevreten met de NDDA valt niet te billijken. Daar krijg ik nu al kippenvel van.
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2012/01/06/ron-paul-wijst-op-de-gevaren-van-inperking-burgerrechten/

  Een sociaal-conservatieve kandidaat als Rick Santorum die zijn opkomst baseert op het verbieden van abortus vind ik evenmin niks. En Mitt Romney ligt op koers en krijgt steun van de partij, maar is nog lang niet thuis met het in wording zijn schandaal over Bain Capital. Waar-ie saneerde en zijn geld verdiende. op een eerlijke manier? Of de tierende Newt Gingrich.

  Ron Paul is al 76 en zal zijn eigen kansen bescheiden inschatten. Daartoe beweegt-ie zich te ver buiten de hoofdstroom van de Republikeinse Partij. Hij is het breekijzer dat de gevestigde politiek ongaarne ziet en die niets te verliezen heeft. De steun van progressieven en jongeren voor Paul fascineert me inderdaad. Alsof een conservatieve VVD’er die zegt dat Nederland uit de Navo moet stappen, geen JSF moet kopen, weg moet uit Afghanistan en een eigen koers moet varen populair zou zijn bij studenten of progressieven. Stel je voor.

  In je vergelijking van Paul met Wilders kan ik me deels vinden. Dan wel de Wilders van voor juni 2010 toen-ie zich nog vrijzinnig wist op te stellen. En niet met die op marketing gebaseerde opmerkingen over christelijke beschaving zijn principes (??) inruilde voor de macht. Paul voegt zich in mijn ogen nog moeilijker in de hoofdstroom dan Wilders. Dus het ‘gevaar’ Paul For President is miniem. Om niet te zeggen nihil. Dat maakt hem ook kwetsbaar als kandidaat. Hij mag hopen de Conventie in Tampa, Florida te halen en daar druk uit te kunnen oefenen. Da’s het hoogst haalbare voor hem. Maar in de tussentijd weet-ie de strijd flink te verstoren.

  Like

 3. @Jack Pastoor
  Paul een militair arsenaal toevertrouwen is nogal ludiek voor iemand die niet militaristisch is. Dat is zoveel als aan (indertijd) Gandhi vragen Waterloo na te spelen. Dan kunt u een schaakprogramma verwachten.

  De VS zal echt terug moeten naar hun eigen roots. Maar ik vermoed dat dat de beruchte kliek op hun tijd en op hun manier een spaak in het wiel zullen steken.

  Ik heb via een collega eens even naar de commentaren op een blog gekeken en het viel me op dat ook zij vrijwel eender dachten over de gedwongen acceptatie van massa immigratie. Vanuit Mexico, maar ook vanuit islamistische landen. De burger raakt beide zaken beu. De laatste walgelijkheid zal ik maar niet vermelden, maar een ding weet ik wel: de burger zal de wet van Sam Colt trouw blijven.

  Goed artikel George!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.