Rechtszaak Westenberg wordt het volgende mediaspektakel

UPDATE 3 februari: De oud-rechters Hans Westenberg en Pieter Kalbfleisch worden vervolgd door het OM wegens meineed. Zo werd vandaag bekend. Dit is het begin van het einde in de langlopende Chipsholzaak.  

Het strafrechterlijk onderzoek van het OM tegen oud-rechter Hans Westenberg komt in een hogere versnelling. Het Amsterdamse Hof heeft in 2009 vastgesteld dat-ie onder ede heeft gelogen. Het OM is al twee jaar bezig om een beslissing te nemen over de vervolging van Westenberg. De zaak is sinds maart 2011 uitgebreid en ook gericht op oud-rechter en oud-NMA-voorzitter Kalbfleisch.

Vanwege het trage onderzoek is nu advocaat Bram Moszkowicz door projectontwikkelaar Chipshol in de arm genomen. Moszkowicz moet als breekijzer dienen om de zaak los te wrikken. De interventie helpt, want het OM komt met een persbericht waarin het zegt in januari 2012 met een beslissing te komen. Als de beslissing negatief uitvalt dan kondigt Moszkowicz nu al aan in hoger beroep te zullen gaan bij het hof.

De kwestie Westenberg en de grondoorlog over de projectontwikkeling bij Schiphol hoeven niet alleen te staan. Er is mogelijk een verband met de hoogste ambtenaar van Justitie Joris Demmink, een vermeend pedofiel netwerk, een Turkse connectie, klassejustitie en politici. Vandaar dat er over de ‘Doofpot Demmink‘ gesproken wordt. Reden voor de vertraging die advocaat Moszkowicz en projectontwikkelaar Poot constateren zou wel eens tot Demmink kunnen zijn terug te herleiden. Het wordt alleen niet hardop uitgesproken.

Na de zaak-Wilders is de volgende rechtszaak in de maak waarin de gevestigde macht aangesproken wordt. Naar verwachting zal deze zaak volop aandacht krijgen. Vraag is of Demmink en andere betrokkenen direct in verband kunnen worden gebracht met Westenberg en Chipshol of dat het spoor halverwege doodloopt.

5 gedachten over “Rechtszaak Westenberg wordt het volgende mediaspektakel

 1. Het kan ook een geval van rechterlijke dwaling zijn, Chipshol is tenslotte ook gewoon een rechtspersoon. Er zullen dus ook andere manieren moeten zijn om te zoeken naar de tijdsduur van deze procedure, het kan altijd nog met verjaring van doen hebben maar dan zullen ze het echt wel tot sint juttemis moeten aanhouden en nu de zaak eenmaal in de openbaarheid is, zullen ze dat niet langer kunnen traineren.
  Moszkowicz heeft een punt waar het gaat om dit nu maar eens onder de doofpot uit te halen, wie weet wat er allemaal nog meer in zit. Misschien speelt het ook mee dat Moszkowicz thuis een lekkere puntenslijper heeft (of is dat nog te bloesemerig?)

  Like

 2. Chipshol is natuurlijk ook maar gewoon een rechtspersoon, gerechtelijke dwaling hoeft niet persé persoonsgebonden te zijn en de zaak zo lang te traineren is meer dan schandalig. Misschien denken ze er een verjaring uit te slepen maar nu M. zich ermee gaat bemoeien en de zaak in de publiciteit houdt is die kans, lijkt mij, uitgesloten.

  Like

 3. Goed dat dit soort zaken aan de orde komen
  En Bram heeft natuurlijk weer een topper nodig om in de running te blijven

  Like

 4. @Rockade
  De tijd zal het leren. Maar de vertraging in de behandeling is wel opvallend. Nu kan het OM het niet meer ongemerkt laten passeren. Da’s de winst van het inhuren van een bekende advocaat, zo lijkt me.

  @Rikus
  Ach, de een zijn dood is de ander zijn brood.

  Like

 5. De pensioendatum van Demmink schijnt een rol te spelen. Geen flauw benul waarom. Wellicht dáárom pogingen om deze en andere zaken vooruit te schuiven?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.