Petrodictatuur Rusland en Putin hebben het Westen in de zak

Update 28 maart 2013: De repressie in Rusland neemt toe. Burgers worden vervolgd en niet toegelaten tot het electorale proces. De politie valt binnen bij NGO’s, inclusief Amnesty International. CDA-kamerlid Pieter Omtzigt stelt kamervragen aan minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans. Op 8 april bezoekt president Putin Nederland. Moet de verslechtering van de mensenrechten aan de orde worden gesteld?  

Dit is een volledige versie van de onvoltooide toespraak op OblTV. Leonid Volkov is een onafhankelijke parlementskandidaat uit Jekaterinburg. Het gaat er niet om wat-ie zegt, maar dat-ie het niet mag zeggen. De toespraak eindigt ermee dat Volkov wordt onderbroken en zijn verkiezingspraatje van 2 minuten voor de parlementsverkiezingen van 4 december niet mag voltooien. Hij wordt van de lokale zender gedraaid. Omdat-ie kritiek begint te leveren op Putin en het corrupte lokale bestuur. Deze censuur is Rusland ten voeten uit.

Volgens NRC-correspondent Michel Krielaars kreeg Volkov enige dagen later van het constitutionele gerechtshof te horen dat-ie zich geen kandidaat meer mocht stellen omdat een klein deel van de handtekeningen die hij daartoe ingezameld had vervalst zou zijn. Leonid Volkov had die handtekeningenlijst als enige kandidaat door een notaris goed laten keuren. In beroep kan-ie niet gaan. Wat rest is YouTube.

De censuur in Rusland is verstikkend en het electoraal proces oneerlijk. Met onvoorspelbare regels en vooraf bepaalde resultaten. Volgens oppositieleider en oud-wereldkampioen schaken Garry Kasparov is Vladimir Putin niet van plan de macht op te geven. De maffia regeert en via Gazprom en Rosneft wordt de buit verdeeld. Kasparov speelt zijn Putin-gambiet. Het Westen laat het gebeuren en houdt door haar collaboratie petrodictatuur Rusland in stand. Daartoe worden types als de Duitse oud-kanselier Gerhard Schröder gekocht.

Advertentie

7 gedachten over “Petrodictatuur Rusland en Putin hebben het Westen in de zak

 1. Gazprom heeft een bedrijf in west duitsland; de directie wordt gevuld met ouwe jongens uit het communistische tijdperk.
  Dat bedrijf zit ook in Italie en Griekenland.
  Hun doel: distributie van gas in handen te krijgen, zodat ze de prijs schandalig kunnen verhogen.
  Het zou een grote ramp zijn voor griekenland en italie, maar wie zijn kont brandt, moet op de blaren zitten…

  Like

 2. @PHM
  Opdrijven van de prijs is een ding. Daarin zijn de Russen niet uniek. Maar in het verdelen van de opbrengsten wel. Een en ander stroomt niet in de richting van de staatskas, maar rechtstreeks in de zaken van Putin en zijn kompanen. ‘Cronies‘ zoals Garry Kasparov deze dieven en dievenmaten al jaren noemt. En onze politieke leiders doen daar zaken mee. Kun je het geloven?

  Like

 3. http://www.gasunie.nl/gu/nieuws/nieuw-gas-voor-europa-premier-rutte-bij-opening-nord-stream
  De Nederlandse Staat is via de Gasunie voor 9% aandeelhouder in de Nordstream gaspjipleiding. 33% procent van de ge-importeerde olie voor de Rotterdamse raffinaderijen is uit Rusland afkomstig.
  Van 19-22 oktober j.l. bracht Rutte een Staatsbezoek aan Rusland en ontmoette Putin plus Medvedev.
  Europa, waaronder Nederland, zit klem tussen energie aanvoer uit een corrupt Rusland, de euro en het Midden Oosten.
  Dé grote vraag is, afgezien van democratische grondrechten, wat het eerst sneuvelt.
  Waarom worden er geen vragen gesteld in de Tweede Kamer over mogelijke onlusten, ook in Nederland, en de voorbereidingen daarop door de overheid? Het antwoord laat zich raden. De ‘Commissie Stiekem’ is ge-informeerd.
  Het afsluiten van Russische gaspijpleidingen is een bekend chantagemiddel. Bovendien lopen die door Belarussia en de Oekraine.

  Like

 4. Ik geloof dat het italie of griekenland is, waar de russen voor het merendeel de gasleverantie hebben; als ze daarnaast ook de distributie hebben is de beer los; en het land total loss.

  Ze denken in het westen dat ze poetin onder controle kunnen houden, maar niets is minder waar.
  bovendien heeft Poetin meer verstand in zijn kop, dan onze regering bij elkaar.

  Like

 5. Volgens Poetin leven we sinds het einde van de Koude Oorlog al in een “unipolaire wereld”. Die ziet de Russische president als “een wereld met een politiek machtscentrum, een militair machtscentrum, een centrum van besluitvorming. Dit is de wereld van een heerser, een soeverein. Met democratie heeft het niets te maken.”Poetin heeft de Amerikanen aangevallen, door te zeggen dat ze “leven als parasieten op de mondiale economie, met hun monopolie van de dollar.””Onze tegenstanders hebben baat bij een zwakke en zieke staat”, zei Poetin. “Ze willen dat de maatschappij verdeeld is, zodat ze hun daden achter haar rug kunnen verrichten.” Hij suggereerde dat de oppositie in Rusland net zo’n revolutie wil ontketenen als in Oekraïne en Georgië,Servie,… waar na massademonstraties westers-georiënteerde leiders aan de macht kwamen.Helaas zijn er in ons land mensen die rekenen op financiële en politieke steun uit het buitenland en niet op hun eigen mensen en als de oppositie haar zin krijgt, vervalt tot de chaotische economische situatie van de jaren ’90.Ze willen een oligarchisch systeem terugbrengen, gebaseerd op corruptie en leugens”, zei hij.Putin is simpelweg het type leider dat een land als Rusland, of eender welk groot land dan ook, nodig heeft. Een stel stalen ballen, gebrek aan ontzag voor de multinationals die proberen overal politici naar hun hand te zetten en vooral doelgericht.Westen moeten beter samenwerken met Rusland,een koude oorlog is genoeg.Rusland had vanuit WO2 alle reden om argwanend t.o.v. het Westen te zijn.

  Like

 6. @Stefan
  Het gaat er niet om wat Putin de buitenwereld aandoet, of wat de buitenwereld Putin aandoet. Het gaat erom dat de Russen sinds de jaren ’90 steeds meer ingeperkt worden in hun vrijheden, dat de persvrijheid is afgenomen, dat het politiek proces van bovenaf wordt gestuurd en dat verkiezingen frauduleus en oneerlijk verlopen. Met andere woorden, Rusland is er economisch, politiek en maatschappelijk de laatste 15 jaar niet sterker op geworden.

  Als Rusland omringd wordt door een vijandige buitenwereld die het wil domineren dan is het zaak voor Rusland om zich intern te versterken om die vermeende dreiging het hoofd te bieden en te weerstaan. Maar dat gebeurt niet. Onder leiding van Putin is Rusland verzwakt. Dus het optreden van Putin werkt averechts omdat-ie zowel Rusland als de Russische burgers begeleid op een doodlopend pad.

  Mee eens dat het Westen daar een nieuwe manier van samenwerking voor moet vinden. Zoals het nu gaat zijn er te weinig mogelijkheden om de hervormers binnen Rusland te ondersteunen.

  Like

 7. Pingback: Wat is er nog meer nodig voor een boycot van Winterspelen Sochi? | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.