Ron Paul krijgt bericht van Anonymous

Ron Paul is met zijn 76 jaar de oudste Republikeinse presidentskandidaat, maar onder jongeren veruit het populairst. Met zijn libertaire standpunten neemt-ie afstand van de gevestigde politiek. Zijn anti anti-drugs en anti-oorlogs standpunten geven hem krediet. Paul veroordeelt dezelfde 1% machtigen die de Occupy-beweging ook veroordeelt. Dit in tegenstelling tot de andere kandidaten als Newt Gingrich die in een conservatieve reflex schieten als het over de financieel-economische sector en het bedrijfsleven gaat.

Het lijkt niet dat Paul bewust de steun van jongeren zoekt. In zijn kritiek op de overheid is-ie al tientallen jaren consistent in stemgedrag. De boycot van Paul door de gevestigde media maakt het onzichtbaar. Doordat kandidaten als Michele Bachmann, Rick Perry en Herman Cain blunderen, stijgt de ster van Ron Paul.

Het is een merkwaardig fenomeen dat uitersten elkaar ontmoeten. De burgerlijk ongehoorzame hackers van Anonymous richten zich daarom tot Ron Paul. Ze bespelen het gemeenschappelijke idee dat Amerika moet worden teruggeven aan de Amerikanen. Natuurlijk bestaan er onoverbrugbare verschillen met Paul, maar voor even staat het gezegde voorop: ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’. Interessant om de ontwikkeling van een onmogelijke samenwerking te zien. Hier is de onvertaalde tekst van de video van Anonymous:

Good Day, Doctor Paul, this is a message from Anonymous, I am 0407… and I bid you greetings, Congressman… Recently a video was posted… Ron Paul’s Message to Occupy Wallstreet… Anonymous realizes that this video was created by your campaign, or one of the groups associated with your campaign, in your bid for the Presidency of the United States… Anonymous concurs with your stance to end the Federal Reserve Bank of the United States… but this action also needs to be combined with the strict reform of Banking Regulations to totally outlaw the practice of Fractional Reserve Lending… it is this banking practice that allows banks to lend more money than they have in their reserves by simply creating it out of thin air… but 0407 need not explain this concept to you, Doctor Paul, as you have undoubtedly already examined this fact… 0407 has followed your political career over the last twenty years and is quite respectful of the stand you have taken many times when voting against the majority was an unpopular action because that vote would have broken your principles. Thank you for your service to this country, Doctor Paul.

Anonymous calls on you, Doctor Ron Paul, to lend your voice to Occupy Wallstreet and other similar Occupy operations already beginning all across the United States. Visit the protesters publicly, Doctor Paul. Show your support for the Revolution, and Anonymous will not forget you. It may be that not all of the Occupy Wallstreet protesters support your bid for the Presidency, however, thus far it has only been the arrests and brutality of the New York City Police Department that have garnered any attention from the Corporate Media. 0407 believes that a public visit from yourself would bring a favorable light on both the protests and your campaign. We do not ask you to be our leader, we need no leader to take back America, but there must be rule of law in the United States or the great experiment in democracy that the Founding Fathers spoke about will come to an end in a sweeping wave of anarchy which will never see an conclusion.

Anonymous knows that the corporate media will try to marginalize you just as they did in 2008. Stick to your guns Texan… If you are elected President, remember this one very simple fact… Anonymous is watching… The Whole World is Watching…

Advertentie

7 gedachten over “Ron Paul krijgt bericht van Anonymous

 1. Uhhhh, dacht van niet. Commu gedachtegoed ingevuld door een libertariër. Lijkt me een tikje dom.

  Niets staat haakser op een vrije markt; inderdaad, zónder kartelvorming (dat is exact wat mis is met onze vrije markt) dan het socialisme en de aanverwante late hippies. Jongens, jullie zijn te laat en verziekt. Stel je voor dat je met je slechte rug (schijnt epidemisch te zijn) thuis moet slapen.

  Like

 2. @Toetssteen
  Vermoedelijk verwijs je naar de Occupy-beweging met de term commu gedachtengoed. Wie in Nederland een rondgang maakt langs de Occupy-bezettingen ziet toevoegingen die politiek gemotiveerd zijn maar niets met de kernboodschap van OWS te maken hebben. Ofwel, partij-activisten spijkeren hun eigen schrootjes tegen de stevige Occupy-muur. Zoals in Utrecht de verwijzingen naar de 18-jarige Mauro die moet blijven. Jammer, hiermee dalen deze Occupisten af naar de partijpolitiek waar ze boven zouden moeten blijven staan.

  Ik besef dat de praktijk moeilijker is dan de theorie. Maar in beginsel geeft de Occupy-beweging als enige weerwerk tegen de uitwassen van het kapitalisme. Zoals de graaicultuur van bankbestuurders die ondanks plannen die plannen blijven door de zittende politiek maar niet wordt aangepakt. Zoals de macht van de banken en de financiële instellingen die door een sterke lobby de zittende politiek in haar macht heeft. Zoals de niet democratisch tot stand gekomen steun van de politiek aan de banken en de financiële instellingen. Zoals de reddingsplannen die miljarden en miljarden kosten en de staatsschuld torenhoog laten oplopen en die draaien om prestige van landen en de redding van banken en financiële instellingen.

  Het is een schande dat er een Occupy-beweging moet zijn die dat onrecht als enige geloofwaardig en consistent aan de orde stelt. De kern van de boodschap is niet om het kapitalisme af te schaffen, maar de democratie en de economie terug te geven aan de 99% gewone mensen. Precies daar ontmoet een libertariër als Ron Paul een strikte Occupist die hetzelfde -met weliswaar andere middelen- nastreeft. Waar Paul gaat voor een kleinere overheid gaan de Occupisten voor een rechtvaardige overheid van de mensen. Dat heeft niets met communisme, maar alles met de werking van de democratie te maken.

  Like

 3. @George Knigt
  De meeste occupy lui zijn net zo links als Barroso in zijn jonge jaren en ik vermoed spontaan dat ie het nog is.
  Het probleem in de financiële wereld zit hem in het probleem dat de FED de klauwen aan het stuurwiel kreeg. Dat had nooit mogen gebeuren! Zo goed als kerk en staat gescheiden moeten zijn, had de FED nooit aan de slinger van de geldpers mogen komen.
  Occupy zijn jaren zeventig malloten en een handvol groen pluk ze uit de geldbomen. Maar och, dat hebben ze op de grond niet door.

  Kapitalisme Knight? Wat is dat precies, om G.E. Moore aan te halen.

  Like

 4. @Toetssteen
  Ondergeschikt is of iemand links of rechts is. Het gaat erom om nu de uitwassen van het kapitalisme aan de orde te stellen. Dat kunnen Ron Paul of de Occupisten doen.

  Kapitalisme is idealiter het beste politiek-economische systeem, maar kan ontsporen. Daarom moeten steeds de grenzen en voorwaarden ervan bewaakt worden.

  Like

 5. Oneens met de laatste zin George Knight, het moet de markt zelf zijn die het rotte ooft eruit knikkert. Dom voorbeeld; denkt u dat mijn vrouw nogmaals naar een slager zal gaan die haar slechte waar heeft geleverd en niets deed met haar klacht? Niet.

  Naar mijn idee, en dan schakel ik even naar het geheel, is het probleem momenteel de kartelvorming, waardoor kleine leveranciers die prima waar leveren, uitgesloten worden.
  Ik vernam iets in de ICT wereld aangaande beveiliging. Er was een bedrijfje dat de problemen adequaat en voor het tiende van het budget op kom lossen. Mja, mocht niet meedoen, want het moest uitbesteed worden aan bedrijven met ten minste zoveel in de orderportefeuille en meer van dat soort kul.

  Ik erger me daar wild aan, maar op termijn weet ik dat men de bakens zal moeten verzetten. Het is dan ook bizar dat velen dat niet in wensen te zien.

  Like

 6. @Toetssteen
  Zelfregulering werkt niet. Je geeft zelf de voorbeelden waarom dat zo is. Dus, bestond er maar een echt open markt. De kritiek is juist dat die ontbreekt. Inderdaad kartelvorming waar grote spelers teveel invloed hebben.

  Like

 7. Pingback: Ron Paul wijst op de gevaren van inperking burgerrechten « George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.