Zijn Donner en Joris Demmink gevaar voor de rechtsstaat?

Soms geeft een krantenadvertentie nieuws dat de krant niet brengt. Advertenties van Jan Poot over het zogenaamde ‘Schiphol wanbeleid‘ vormen een stekelige correctie van de ambitieloze onderzoeksjournalistiek in Nederland. In de NRC en Haarlems Dagblad van 10 november 2011, en Trouw van 11 november 2011 verscheen een advertentie met de titel ‘Donner als vice-president Raad van State gevaar voor Rechtsstaat‘.

Wat ooit begonnen is als een grondoorlog over projectontwikkeling bij Schiphol is verbreed naar de hoogste ambtenaar van Justitie Joris Demmink, zijn vermeend pedofiel netwerk, een Turkse connectie, liegende rechters, klassejustitie, de rol van het Koningshuis en apathische en zwijgende ministers en politici. En de media die geen van deze zaken grondig onderzoeken. Vandaar dat er onderhand van een ‘Doofpot Demmink‘ gesproken kan worden die doordringt tot de kern van media, maatschappij, politiek en rechtsstaat.

Nu dus beoogd vice-president van de Raad van State Piet Hein Donner. De conservatieve CDA-politicus die niet gaat voor openbaarheid van bestuur. Volgens Poot heeft Donner in 2002 ondanks bezwaren als minister van Justitie de benoeming van Demmink als secretaris-generaal doorgedreven. Donner die volgens toenmalig hoofdredacteur van het NOS-Journaal Hans Laroes van plan was ‘alle media voor de rechter te slepen, die de topambtenaar nader identificeren’ . Dat schrijft Laroes in de onthullende brief ‘Runderkamp Papers‘ van 2004.

Merkwaardig in het dossier Demmink is dat de aangesprokenen nooit een rechtszaak zijn begonnen over de beschuldigingen van pedofilie en politieke betrokkenheid. De kritiek uit de marge van de burgerjournalistiek wordt getolereerd en genegeerd. Maar weet om onverklaarbare redenen niet tot de kern van de gevestigde media door te dringen. Zodat nu al sinds 2002 de hoogste ambtenaar van Justitie in de semi-openbaarheid wordt beschuldigd en mentaal bungelt, maar er geen enkele actie volgt om dat via de rechter te corrigeren.

Foto: Advertentie ‘Donner als vice-president Raad van State gevaar voor Rechtsstaat‘ van Jan Poot van de Chipshol-groep, 10 november 2011

6 gedachten over “Zijn Donner en Joris Demmink gevaar voor de rechtsstaat?

 1. Het rare is ook dat de Tweede Kamer geen afdoende antwoord heeft gekregen op haar vragen, maar daarna ook niet erop teruggekomen is. Terwijl het hier toch om de integriteit van de overheid gaat! Daar vormen niet alleen Donner en Demmink een gevaar voor, maar ook een parlement dat daar geen halszaak van maakt!

  Like

 2. Alle ingredienten aanwezig voor een thriller roman. Kan ook nog gemixed worden met de bevindingen van http://www.leoverhoef.nl/ waar de ombudsman in 1999 schreef
  “Zo’n ernstige beschuldiging is haast een parlementaire enquête waard.
  Maar vervolgens lees ik er helemaal niets meer over”.

  Blijkbaar regeert óók de angst…

  Like

 3. http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/4307/de-maarten-van-traa-foundation.html

  Apart als men nu ineens leest dat mevrouw van Es ehhh er anders over is gaan denken, maar als ik de papieren Elsevier (ik denk twee weken terug) lees, heeft mevrouw helemaal niets in haar denkpatroon gewijzigd. Het enige dat is gewijzigd is hoe ze nu beter haar toehoorders op het verkeerde been kan zetten.

  Zo ongeveer in de denktrant van: we moeten het als upper het plebs vooral duidelijk zien te maken dat we allemaal gelijk zijn, want daar faalde ik in. Kijk want ik vergat te stellen dat ik, mevrouw van Es, bóven jullie sta, maar ‘jullie’ zijn allemaal gelijk.

  Ik denk overigens niet dat er een rechtszaak komt, hoe noodzakelijk ook.

  @VSp
  De site van leo verhoef stuur ik al tijden naar al mijn vrienden en kennissen . De eerste reactie is altijd: dat kàn niet waar zijn. Maar sommigen gaan spitten en mailen me: hoe is het mogelijk? Hoe bestaat het dat daar niets mee wordt gedaan?!

  Like

 4. Pingback: Rechtzaak Westenberg wordt naar verwachting het volgende mediaspektakel « George Knight

 5. Pingback: Dutch Injustice met Joris Demmink zet Nederlandse politiek onder druk « George Knight

 6. Pingback: Joris Demmink: waarom beschermt organisatie een machtige pedofiel? « George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.