William Collins geeft vanuit Oost-Texas een kijkje in de werking van de media. Hij suggereert dat de pers het verkiezingsproces stuurt. Kandidaten die in het straatje van de partners van de media passen worden gesteund, anderen worden genegeerd of de grond in geschreven. Collins neemt het ook op voor WikiLeaks dat door de pers wordt genegeerd. Omdat de klokkenluiders haaks staan op de gevestigde belangen van de zakelijke elite, de ‘elite corporate status quo’. Collins volgt Roger Simon van Politico.com in zijn kritiek.
Volgens Collins is de vooringenomenheid van de media goed af te lezen aan het negeren van de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul. Hoewel-ie uit de Tea Party beweging komt is Paul geen doorsnee conservatief, maar libertariër. Ik schreef eerder: Zijn afstand tot gematigde Republikeinen als John Boehner is niet kleiner dan tot president Obama. Hij werd na Michele Bachmann nipt tweede in de Ames Straw Poll in Iowa maar werd vervolgens genegeerd. Uit de media resteert het beeld dat de Republikeinse nominatie gaat tussen Rick Perry en Mitt Romney. Paul won in Washington echter wel de christelijk-conservatieve Values Voters straw poll.
Het libertarisme is voor een terugtredende overheid. Ook overzee propageert Ron Paul een compacte overheid. Wat nodig is voor de nationale veiligheid moet, maar niet meer dan dat. Dus geen dure oorlogen in Irak en Afghanistan of dure bases wereldwijd. Of geheime operaties in het kader van de War on Drugs. Maar evenmin overheidssteun aan banken en financiële instellingen. Ron Paul wil terug naar het heartland.
Dat kandidaten door de media genegeerd worden wil nog niet zeggen dat er een complot speelt. Ze kunnen te licht worden bevonden. Maar er is een verschil met Nederland. Angelsaksische media geven doorgaans hun goedkeuring aan een kandidaat door een endorsement. Een krant keurt dan een kandidaat goed en roept lezers op hetzelfde te doen. Mediamagnaat Rupert Murdoch had er een machtspositie mee opgebouwd.
Geld speelt een beslissende rol in de Amerikaanse politiek. Sommige functies liggen alleen binnen het bereik van miljonairs en zijn praktisch ontoegankelijk. Dat bedrijven welgevallige kandidaten steunen is geen nieuws, maar wel dat media daarin zo ver meegaan dat ze hun onafhankelijkheid verkopen. Nog vers in het geheugen ligt elk ontbreken van kritiek op de inval in Irak door de media tijdens Bush jr. I. Ron Paul wordt genegeerd door de media en men kan speculeren waarom. Nederlandse media volgen trouwens deze trend.
Foto: Ron Paul werd nipt tweede in de Ames Straw Poll, Iowa; augustus 2011
Pingback: Occupy-beweging biedt perspectief dat politiek mist « George Knight
Pingback: Iran is in staat een atoombom te bouwen. Wat is het antwoord? « George Knight
Pingback: Ron Paul krijgt bericht van Anonymous « George Knight
Pingback: Mitt Romney op koers door winst in Iowa « George Knight
Pingback: Ron Paul wijst op de gevaren van inperking burgerrechten « George Knight
Nagekomen bericht: ‘Ron Paul Media Blackout Confirmed‘. Uit een studie van het Pew Research Center’s Project for Excellence in Journalism blijkt dat Paul genegeerd wordt in de media. Terwijl in oktober 2011 zijn steun in polls zo’n 8% bedroeg, kreeg-ie in de gevestigde media slechts zo’n 2% aandacht. Van alle Republikeinse presidentskandidaten kreeg Ron Paul de minste News Coverage.
http://www.theatlanticwire.com/politics/2011/10/ron-paul-media-blackout-confirmed/43747/
http://www.journalism.org/analysis_report/cr
LikeLike
Pingback: Ron Paul verdedigt WikiLeaks, Assange, Manning en Ellsberg « George Knight
Pingback: Ron Paul verliest Virgin Islands door de meeste stemmen te halen « George Knight
Pingback: Republikeinse Partij haat democratie en stuurt verkiezingen met fraude « George Knight
Pingback: Belastingcenten zijn in oorlog met het gezond verstand « George Knight
Pingback: Ron Paul spreekt over Oekraïne en Amerikaanse steun | George Knight
Pingback: TYT: Bernie Sanders wordt niet gesteund door progressieve media | George Knight