Hele ketting is de zwakste schakel: Leers en Wilders

Hoe zit het nou? Vindt minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel immigranten nou wel of niet een verrijking van de samenleving? Iedereen valt over hem heen. Alexander Pechtold spreekt premier Rutte aan op zijn rol van hoeder van het kabinet tegen de aanvallen van Wilders. Vervolgens diskwalificeert Pechtold Leers door over hem op te merken dat zijn wachtgeld als voormalig burgemeester blijkbaar zo knellend was dat-ie maar minister werd. Da’s op de man gespeeld door Pechtold en erg onaardig.

In het herfstnummer van het CDA-blad Democratische Verkenningen noemde Leers migratie een verrijking van de samenleving. Hij zegt: Dat is precies het verschil tussen mij en de PVV: de PVV ziet het als een primaire doelstelling om minder mensen naar Nederland te laten komen, voor mij is dat het niet; het zal een gevolg zijn van het gevoerde beleid. Bij Pauw & Witteman kwam Leers hierop terug door te stellen dat-ie het over kennisimmigranten had gehad.

Maar Geert Wilders twitterde in de reactie op de uitspraken van Leers in Democratische VerkenningenLeers bezigt CDA-onzinteksten over immigratie. Beetje dom. Maar PVV rekent hard af op nakomen afspraken en resultaten. Da’s ook weer onzin van Wilders. Want die resultaten blijven al lang achter bij de afspraken.

Wat worden we wijzer van zo’n discussie met Leers, Wilders, Pechtold en Rutte? Niets, behalve dat ze met hun tactische fratsen hun partijen profileren en de rest uit het oog verliezen. Wanneer krijgen we eens de politici die we echt verdienen?

Foto: Minister Leers in gesprek met een cameraploeg van Pownews. © ANP

Advertentie

9 gedachten over “Hele ketting is de zwakste schakel: Leers en Wilders

 1. Eén ding is zeker, treinen zonder toiletten is Wilders vreemd. Hij reist niet in treinen. Derhalve geen probleem.

  Like

 2. Het is niet de moeite waard aandacht te schenken aan het geklets van Pechtold.
  Verder, het CDA is zelf met de opruier Wilders in zee gegaan, het is moeilijk het zo iemand naar de zin te maken.

  Like

 3. Personelijk zou ik zeggen: legde rekening van de bewaking van Wilders neer bij de moslims; via de moskeetjes.Ergens heb ik het idee, dat die beveiliging wel verslonst, en dat ze hem te grazen nemen….

  Like

 4. == Wanneer krijgen we eens de politici die we echt verdienen? == Daar is het al te laat voor. Confucius zei het al: elk volk krijgt de leiders die het verdiend. En dat had weinig met democratie te maken.
  Zolang het volk dergelijke leiders in het zadel houdt/brengt/gedoogt dan zegt dat ook wat over het volk.

  Like

 5. @PHM
  En de beveiliging van de koningin laten betalen door de Republikeinen? Daarnaast willen niet alle moslims Wilders iets aandoen en zijn er niet-moslims die dat wel willen. Kortom, voordat zo’n maatregel, zeg: de bedreiger betaalt de beveiliging ingevoerd moet worden zullen er vele debatten gevoerd moeten worden. Naast de bezwaren van de uitvoering vind ik het principe echter een creatieve en slimme manier van denken.

  @Aad
  Waarom zou het te laat zijn? Er is nog nooit een kans geweest. Besef dat burgers zich in het huidige politieke systeem slechts gemankeerd kunnen uitspreken. De klemmende macht van de politieke partijen waarin nog geen 3% van de bevolking vertegenwoordigd is op maatschappij, media en functies in het openbaar bestuur vind ik een blamage. De conclusie dat de burgers daarvoor gekozen hebben deel ik niet. Was er dan een alternatief om buiten het huidige politieke systeem te gaan?

  Like

 6. Leers probeerde weer te geven dat hij een evenwichtiger beeld heeft van integratie. En al denk ik daar anders over, van mij mag ie! Hij werd meteen door twitters van Wilders onderuitgeschoffeld en werd door de almachtige ‘conrector’ als een stoute leerling op het matje geroepen. Bovendien begon Leers in het openbaar nog als een betrapte leerling te klungelen bij P&W. Sinds kort weten we toch dat Leers -want dat begrijpt Wilders tenminste- meteen had moeten zeggen: “Hou nou toch eens je vervelende twitterbek”. Dan zou Wilders heel verongelijkt zijn geweest (of gedaan hebben alsof)..maar dan hadden wij tenminste geweten, wat we aan onze volwassen politici hebben.

  Like

 7. Waarom zou dit land dat bevolkt wordt door lemmingen, zombies, schapen, wezels, uileballen, snurkdieren, winterslaapdieren, ezels, palingen, doofpotbewoners, wetenlteefjes, wegkijkers, struisvogels, gebraden hanen, hazen, trojaanse paarden, brood-en-spelen junks, Holle vaten, Platschedels, Boer-zoekt-Kip-verslaafden, oogkleppers, klaagvaken, kruipdieren, ijdeltuiten en slagroomruggen betere politici verdienen ?

  De apathische kaaskop laat alles gelaten over zich heenkomen.

  Ze verdienen het dus om als horige te dienen voor Europa. Als melkkoe voor corrupte zuidelijke regimes.

  Like

 8. Pingback: Panta rhei; of de veranderlijkheid der dingen | Dima's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.