Cohen vecht een verloren strijd

Ik had de video’s van Lucky TV nog niet gezien. Ik wist niet eens wat Lucky TV was. Maar naar het schijnt ze zijn populair. Cohen wordt afgeserveerd. Hij staat met zijn mond vol tanden. Het is onmogelijk om nog terug te komen. De huidige PvdA wordt door zowel VVD, CDA als PVV verketterd. Hun afkeer van de sociaal-democraten lijkt zelfs de enige reden waarom ze elkaar gevonden hebben.

In de Volkskrant legt Jouke de Vries de vinger op de zere plek: De vraag kan worden gesteld waarom de leiderschapsstijl van Job Cohen op dit moment niet werkt. Het lijkt erop dat zijn sterke kenmerken -verdraagzaamheid en tolerantie- niet langer passend zijn bij de politieke cultuur die Nederland tegenwoordig kenmerkt.

Kortom, Job Cohen is de verkeerde man op de verkeerde plek in de verkeerde tijd. Al in 1902 vroeg Lenin zich af Wat te doen? Het antwoord voor Cohen is duidelijk: plaats maken voor een ander die beter past bij deze tijd. En terugbekt tegen Wilders. Al is het in een leuk bedoeld filmpje. De neergang biedt de PvdA kansen.

Advertentie

4 gedachten over “Cohen vecht een verloren strijd

 1. George zou je mij eens kunnen uitleggen wat bedoeld wordt met Job Cohen als samenbinder ?
  Over de oorspronkelijke A’dammers die de stad ontvluchtte zei hij dat het allemaal rancuneuze burgers waren.
  Hij liet glimlachend een Joods gezin de wijk uitjagen (ziet U de analogie met Aleid ?) en omarmde de daders. Immers want dat waren Marokkanen en dus per definitie zielig en kunnen dus per definitie geen eigen verantwoordelijkheid aan en moeten dus per definitie geknuffeld worden (Eddy Terstall noemt dit fenomeen – dat opvallend veel voorkomt bij PvdA’rs- Betuttelracisme)

  Cohen frommelde zich ook bij de herdenking van Theo van Gogh op de bühne, ondanks de bezwaren van de familie. Over tuig gesproken.
  Wouter Bos zei over de mensen die naast de weg stonden toen de Lijkwagen met Fortuyn langs kwam gereden: die horen bij ons.
  Job Cohen nam afscheid van deze woorden.
  Eberhardt v/d Laan sprak over verkeerde prioriteiten.
  Etc.

  Maar het enige wat je in bij de MSM leest is dat het zo’n fijne samenbindende intelelctuele heerschap is die niet kan polariseren.
  Amehoela
  Cohen polariseert al jaren.

  Like

 2. ‘Zeitgeist’.
  „Was ihr den Geist der Zeiten heißt,
  Das ist im Grund der Herren eigner Geist,
  In dem die Zeiten sich bespiegeln.“
  Goethe, Faust.
  Droevig gesteld in de Nederlandse politiek…..

  Moet Cohen dan wijken voor zinloos politiek verbaal geweld dat als ‘de politieke cultuur die Nederland tegenwoordig kenmerkt’ blijkbaar wordt aanvaard? En zijn hoofd op het hakblok leggen voor de politieke koppensnellers?
  Njet, non!
  Het zou hem wèl sieren, binnenshuis eens flink met de vuist op tafel te slaan en de aanzet geven om flink de bezem door de partij te halen. Er liggen voldoende om kansen voor hardnodige fundamentele veranderingen te benutten, ook wat het knellende corset betreft waarbinnen de samenleving moet opereren. Een goed sociaal, humaan, rechtvaardig economisch programma en de PvdA is weer terug in het hart van de samenleving.

  Like

 3. @Raaf
  Ik kan Cohen niet uitleggen, omdat ik hem niet begrijp. Dat Cohen bewust polariseert geloof ik niet. Maar in het gevoelige politieke klimaat kent elke opstelling haar eigen tegendeel. En dat heeft Cohen denk ik door de jaren heen onvoldoende beseft.

  @VSp
  Nu de praktijk nog. Maar een marktkoopman die niet scherp genoeg is redt het evenmin met verdraagzaamheid en tolerantie. Daarnaast worden andere kwaliteiten gevraagd. En die mist Job Cohen nu eenmaal. Dat gaat niet om wijken, maar over zelf niet scherp genoeg zijn als het erom spant. En de partijdemocratie? Daar had Ploumen meer werk van kunnen maken.

  Like

 4. Pingback: Voorspelling voor Job Cohen en de PvdA belooft weinig goeds « George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.