Strijd tegen islam is onvoldoende

Update 7 oktober: Sinds vandaag is bovenstaande video door YouTube verwijderd. De verklaring luidt: Deze video is verwijderd omdat de inhoud de Servicevoorwaarden van YouTube schendt. Het spijt ons. Ik kan er niks mee. Het neemt de verantwoordelijkheid bij u en mij weg. Hieronder had ik aangegeven wat ik ervan vond. Ik wil niet dat YouTube voor me censureert. Internetvrijheid en vrijheid van meningsuiting, nietwaar? Ik vind de opstelling van YouTube ontoelaatbaar. Laat ons zelf denken en handelen. Hoe politiek is YouTube? Op het veelzijdige YouTube is via Riposte Laïque de video nog te vinden. Dus nu gelinkt naar een andere vindplaats. Dit maakt de censuur door YouTube des te raadselachtiger. Wat maakt deze video bijzonder? 

Als men zegt dat iets schokkend is, dan wordt het schokkend. Ook als het dat niet is. Het is zo makkelijk. Men tikt bij YouTube in mort au juif paris. Voilá. Een video van La Francais Metis (mesties) met als motto Anti Racaille (gespuis, zoals president Sarkozy ooit opmerkte), Anti Islamiste. De initiator noemt zich Freysinger Wilders. Samengesteld uit de Zwitserse Oskar Freysinger en onze Geert Wilders. De referentie is veelzeggend.

Het verhaal is duidelijk. Omdat de moskee te klein is wordt er op straat gebeden in la rue des Poissonniers. Dat mag niet meer, ook omdat een straat niet zomaar afgesloten kan worden voor verkeer. De socialistische burgemeester Bertrand Delanoë van Parijs biedt een voormalige kazerne als alternatief. Onder scanderen van leuzen trekken de moslimmannen daarheen. Vanwege zijn homosexualiteit werd Delanoë in 2002 neergestoken door de werkeloze Algerijn Azedine Berkane.

Pierre Cassen is een Franse Wilders die types als Freysinger Wilders motiveert. Drijvende kracht achter de site Riposte LaïqueOfwel het actieve antwoord of de tegenaanval van de wereldlijkheid. Sterk gelieerd aan het katholieke extreem-rechtse gedachtengoed van de grote gezinnen, UFAL. Het ruikt niet fris. Onder het mom van constitutie, democratie, ongewenste vermenging van kerk en staat wordt de werkelijkheid bijgekleurd. En de waarde van het laïcisme gereduceerd tot een strijd tegen de islam. En als alibi voor het jodendom.

Burgerrechten, pluriformiteit en laïcisme verdienen meer. Complicatie is dat Pierre Cassen en zijn beweging goede argumenten hebben. De snelle opkomst van de islam in Europa heeft voor groeistuipen en onrechtvaardigheden gezorgd. En voor onwennigheid en overgave bij autoriteiten. Dat dient gecorrigeerd. Probleem is dat de anti-islamisten het als enigen krachtig in het openbaar zeggen. Ook in Nederland. Het valt gewone burgerrechtenactivisten te verwijten dat ze het initiatief hebben gelaten aan de anti-islamisten.

Advertentie

18 gedachten over “Strijd tegen islam is onvoldoende

 1. Quite Right, George Knight!
  De Hollandse nuchterheid (Bolkenstein, Scheffer) wordt voortdurend om zeep gebracht.
  Tegenwoordig geef ik er de voorkeur aan om dat verschijnsel te verklaren als de ‘Duitse Ziekte’. Uit angst om ook maar iets verkeerds te zeggen, houdt menigeen zijn mond.
  Figuren als Mak en van Thijn, aanjagers van de Duitse Ziekte, zijn de ‘nuttige idioten’ van de Islam.

  =gewone burgerrechtenactivisten= valt niet meer te verwijten dan dat ze zich uit angst de mond laten snoeren. Hoe krijgen we ze wakker!

  Overigens denk ik dat je een verkeerde tegenstelling maakt. ‘Anti-islamisten’ zijn dat vaak niet zo ongenuanceerd. Zo worden ze neergezet. Onder hen zijn aardig wat burgerrechtenactivisten die de Islam (als leer en praktijk) aan de kaak stellen

  Like

 2. de NL ziekte was als volgt: je moest alles accepteren van buitenlanders; anders was je niet ruimdenkend; en vooral van het deel wat onder geloof werd geschoven: dat was heilig!
  Zo ook met de overlast.Politie en politiek waren jarenlang bang voor een enkel woord : “discriminatie”.
  Tot er teveel mensen te kwaad werden.
  Toen was er PF en later GW; en laten de moslims maar blijde wezen, anders waren de stenen uit de straat gegaan!
  En natuurlijk: eenieder die iets tegen de islam heeft wordt gelijk fascist, nazi of rascist gemoemd.

  Wat je nu ziet –met dat bidden op straat–is ordinaire chantage,
  Zo van de ene dag op de andere zijn de moskeetjes te klein? Gij geleuft dat? Ikke niet.

  DE MC maatschappij is volledig mislukt; frankrijk England Duitsland geven dat volmondig toe.
  Zelfs van Brussel hoeven de turken geen nederlands te leren, of zoals Erdogan wil: wij moeten ons bij hun aanpassen
  Ammenooitniet!

  Vreemd is ook, dat de MC lovers niet zien dat van de 182 nationaliteiten er maar een paar problemen geven en ongewenst zijn.
  Misschien moeten zij eens een poosje in die buurten gaan wonen…

  Like

 3. @Peter
  Ja, hoe krijgen we de gewone burgerrechtenactivisten wakker? Of laten we ze niet verdwalen in linkse gedachten. Zelfs het mij oh zo waardevolle humanisme is in Nederland krachteloos gemaakt door crypto-progressievelingen. Best dat ze bestaan en zich roeren, maar niet op die plek met die claim.

  Ofwel, kan er in Nederland een neutrale burgerrechten beweging bestaan. Ik denk het wel en hoop op de jongere generatie die niet in de val trapt om zich eenzijdig te engageren. Zoals de mensen van Bits of Freedom, Anonymous (als ze zich beperken) of de Piratenpartij. Daar heb ik meer vertrouwen in dan in de politieke partijen.

  @PHM
  Laten we vooruit kijken naar een oplossing. Hoe winnen we de straat terug van de uitersten op links en rechts?

  Like

 4. Door de straat terug te nemen.

  Ik heb persoenelijk een gruwelijke pest aan vandalisme; dat is de zinloosheid zelve.
  loop in op zekere maandag morgen door de heerestraat in Groningen; ik was toen 52 als ik het wel heb.
  Staan een groepje van 3 marokkaantjes het voorwiel van een fiets dubbel te trappen.
  Ik was al chagerijnig, dus ging ik er heen en ik vroeg of ze dat leuk vonden.
  grote bek, waar bemoei je je mee ouwe lul….Hij was nog niet uitgepraat of hij er een midden in zijn gezicht.
  Hij was een jaar of 18–20; maar janken als een baby en er vandoor.
  Zijn vriendjes ook.

  Dat had meer effect als een kopje thee met Cohen.
  Een pedagogische knal voor de kop werkt nog steeds.

  Like

 5. @PHM
  Is dat de oplossing, een knal voor de hersens? Is dat een blijvende oplossing? Allicht moet vandalisme aangepakt worden. Van wie dan ook. Daar gaat het niet om. Het is bedenkelijk dat de politie zich in bepaalde wijken op bepaalde tijdstippen onzichtbaar maakt. Da’s allemaal te sociaal en te weinig handhavend.

  Burgers kunnen zichzelf organiseren. Ook zij kunnen verantwoordelijkheid nemen. Daar doelde ik met bovenstaand stukje op. En zorgen dat hun inspanningen niet in politiek vaarwater terechtkomen zodat ze onderdeel van de politiek worden gemaakt. Dan is hun zeggingskracht weg. Ze moeten naast de politiek staan. Als waakhond die niet slaapt, maar bijt. Keihard als het moet. Bijvoorbeeld tegenover minister Donner die steeds meer de mensenrechten opzijschuift. Deze bewindsman vind ik bedenkelijker dan kutmarokkaantjes die zich verloren voelen en zich niet weten te gedragen.

  Graag terug naar het onderwerp: Burgerrechtenactivisme.

  Like

 6. het is het recht van de burger zich veilig te kunnen verpozen/bewegen op straat.
  Als zodanig is die knal heel erg burgerrechtelijk activerend

  Maar Politiek?
  Als PW wat zal voorstellen, zal links ertegen zijn, wat dat voorstel dan ook is.
  Wilders had een afgrijselijke stropdas om…

  Like

 7. Ben ueberhaupt niet zo blijde met dit kabinet. Alweer de zwaksten verneukt.
  Of er nog eens ooit eentje komt zoals weleer?
  Want of ik vroeger eens was of niet; zelfs de tegenstanders waren respectabel en ter zake deskundig

  Like

 8. Ik denk dat mensen al Cohen het hebben verziekt
  Niemand durfde het achterste van zijn tong te laten zien, ze werden met zijden handschoenentjes aangepakt. Er was geen beleid en Cohen en enkele andere willen dat handhaven
  Wilders heeft wat de Marokkanen betreft gelijk, kijk er de wekelijkse uitzending van opspring verzoch maar op na

  Like

 9. @Rikus
  De Nederlandse politiek begint niet met Job Cohen. Hij is ooit in een rijdende trein gestapt. De verkeerde kant op. Hierboven schreef ik: De snelle opkomst van de islam in Europa heeft voor groeistuipen en onrechtvaardigheden gezorgd. En voor onwennigheid en overgave bij autoriteiten. Dat dient gecorrigeerd.

  Kortom, er zijn op het gebied van integratie onnoemelijk veel fouten gemaakt. Soms omdat het om een nieuw verschijnsel ging en de realiteitszin ontbrak. Soms gewoon uit platte partijpolitieke bedoelingen. Zo machtswellustig zijn die partijen. Partijen kunnen nooit toegeven dat ze ongelijk hadden. Zelfs verloren verkiezingen weten ze om te buigen tot een winst. Da’s de kunst van de suggestie en het bedrog. De sterke kant van de politiek.

  Vele burgers weten nu goed wat er fout is gegaan. Ze volgen nu Wilders omdat-ie als enige geloofwaardig tegengas geeft, straks kan dat de SP of een nieuwe partij of beweging zijn. Het gaat er nu niet om om (een) partij te kiezen, maar de politiek te corrigeren. Om de politiek terug aan de mensen te geven.

  En dan bedoel ik niet een corrigerende klap voor de kop, hoewel dat ook moet gebeuren, maar nieuwe inspraak voor de burgers. Die nu is gekaapt door de aandacht voor de islamisten of de anti-islamisten. Het is ongelofelijk dat bijna de hele politiek daartegen in opstand zegt te komen, maar vervolgens toch niet de enige logische consequentie trekt.

  Namelijk de burgers in het midden erbij betrekken en wapenen door het van politieke middelen te voorzien. Anders gezegd, ondanks alle mooie praatjes handhaven de politieke partijen hun exclusieve claim op de macht. Daarom geloof ik ze al lang niet meer als ze vertellen dat ze tegen Wilders of moslimradicalen zijn. Integendeel, ze varen wel bij deze tweedeling, omdat ze zo het politieke systeem niet hoeven te veranderen. Ze kruipen weg. Bij elkaar.

  Like

 10. @PHM
  Ja, dat geouwehoer over de islam is een afleiding. Het alibi om geen politieke hervormingen door te voeren en een deel van de macht te delen met de burger of burgerbewegingen.

  Like

 11. Lees net in krant: in england haalt de BBC de termen “before christ en AD uit zijn vocabulaire, om andere geloven (lees; islam) niet te kwetsen…..
  Voor de rest zijn ze gezond, maar als ze dat groene pilletje niet nemen, krijg je dit soort uitwassen…

  Like

 12. @PHM
  Absurd. Dit is ook niet wat een meerderheid van moslims vraagt. Dit is krankjorum gedrag van lelieblanke mensen die hun eigen cultuur niet meer kennen. Ze halen van alles door elkaar. Straks moeten de BBC-journalisten before common era en common era gebruiken. Wat je noemt newspeak. Enfin, waar waren we ook al weer gebleven?

  Like

 13. @George Knight 25 september 2011 op 18:34 en P.H.M.van de Kletersteeg
  Het gaat helemaal niet om moslims of islamieten, daar hebben de politici de scheid aan.
  Het gaat om Wilders daar moet op gehakt worden, hij krijgt immers teveel politieke macht.
  Cohen en Alexander Pechtholt voeren het naar ongekende hoogte en dan komt de zielige Roemer om het hoekske kijken met zijn holle verhalen over zijn bescherming van de sociale minima. Als die vol idioot zijn zin zou krijgen houden we geen enkel sociale voorziening en zorg over. Er moet gewoon bezuinigd worden op alle fronten. Laten we blij zijn dat onze gedoogcombinatie de mensen ontziet en bezuinigd daar waar het de mensen het minst treft.
  Roemer raaskalt dat Wilders op alle punten steken laat vallen. Roemer is zo gek als een binnendeur. Wilders haalt juist alles uit zijn verkiezingsprogramma binnen, alleen overal door te onderhandelen een paar porcent minder. Zo ook met de pensioen leeftijd geen twee jaar maar slecht 1 jaar voorlopig.
  Wilders is een verademing in de politiek voor veel mensen, ze gaan weer begrijpen waar het over gaat, heel anders dan de mist gordijnen van de oude graaiende elite

  Like

 14. @Rikus
  Nee, het gaat niet om de islam. Daarmee ben ik het eens. Maar evenmin om Wilders. Het gaat de partijen om het eigenbelang. En ook Wilders doet aan handjeklap. Hij blaast het politieke systeem niet op.

  Like

 15. Het getak op hem heeft de overhand, maar hij is zo handig dat het hem ook nog oplevert
  Het debat overheersten zonder dat het ergens over gaat en je zag diverse politci hun zielenheil tonen
  in het hele debat viel mij Kees van der Staaij op een handig en gevat politicus.
  Ik denk dat we van hem nog veel gaan hoeren

  Like

 16. Lees het boek De schijn-élite van de valse munters van Martin Bosma en er wordt U veel duidelijk. De overname van de sociaal-democratie door Nieuw Links (de Van Thijns, de van Dams etc).
  Sinds die tijd is de sociaal-democratie dood en begraven in Nederland.
  Ik verwacht dus helemaal niks van de PvdA. Ofschoon ik even hoop had dat Bos zijn tanden zou laten zien maar achteraf bleek het ook maar een laf kwispelend gecastreerd keffertje die deemoedig ineenkroop wanneer de kapers van Oud Links weer eens brulde.
  Paul Scheffer kreeg geen poot aan de grond.

  Ook de SP had in haar beginjaren (1983 gastarbeid en kapitaal) de juiste koers te pakken. Helaas hebben zij ook de handdoek in de ring geworpen na talloze verwensingen en bedreigingen uit de hoek van de ‘progressieve’ en ‘sociale’ medemensch die zich vals tooien met het predikaat Links.

  De Linkse Kerk (waartoe in de loop der tijd ook het CDA is toe gaan behoren) smoort al het debat, smoort het autonome denken, de originaliteit, de vrijheid.

  Toen kwam Bolkestein die enkele intellectuele boeren liet, de mensen hoop gaf en vervolgens naar het -door hem- gehate Brussel spurtte en de multiculti pastoor hans Dijkstal op de troon zette.
  Wederom werden de Nederlanders verraden.

  En dus ervoeren de mensen de komst van Fortuyn als een bevrijding.
  Fortuyn ontkurkte de fles en de geest ontsnapte.
  En sindsdien is iedereen in verwarring.
  De PvdA is dood en begraven
  Het CDA bijna

  En toch blijven ze doorgaan op dezelfde heilloze weg.
  Kortzichtigheid en inertie troef.
  Ik heb daar geen verklaring voor behalve dat de banenmachinerie moet blijven roken.
  Maar ook die banenmachinerie zal vroeg of laat tot stilstand komen.

  De enige die zich momenteel druk lijkt te maken over de westerse vrijheden, de islamisering, de moeizame integratie met bepaalde groepen is Wilders.
  Een luidruchtig produkt van het jarenlange doodzwijgen van de elite.
  De ‘elite’.
  Ik kan dat woord eigenlijk niet meer horen.

  Like

 17. @Raaf
  Ik meen de recente geschiedenis te kennen. Liever kijk ik vooruit. Het naar elkaar wijzen over en weer en de claim op het ultieme gelijk van de verschillende politieke partijen heeft ons weinig geholpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.