Nigeria doet niets tegen verkrachtingen

Rond 16 augustus 2011 hielden vijf mannelijke studenten aan de Abia State University (ABSU) een vrouwelijke medestudente urenlang gevangen en verkrachtten haar. Vermoedelijk vanwege een belediging. De verkrachting werd gefilmd en harteloos doorgespeeld aan vrienden van de vrouw en daarna aan de hele campus. Dit heeft weerstand ontmoet onder Nigeriaanse bloggers die de regering opriepen te handelen. Dit protest is door anderen opgepakt.

Zoals internationale bloggers en change.org. Daar kan men een petitie tekenen die de Nigeriaanse regering oproept de vijf studenten ter verantwoording te roepen. De Nigeriaanse minister van Jeugdontwikkeling, Mallam Bolaji Abdullahi heeft inmiddels de verkrachting veroordeeld. Hij roept de verantwoordelijke autoriteit op de studenten te arresteren en de studente te rehabiliteren. Maar de federale regering treedt niet op.

In een commentaar zegt The Nation dat de ABSU-autoriteiten dommetje spelen. De universiteit heeft geen verklaring afgelegd en evenmin de politie ingeschakeld. Politie van de staten Imo en Abia ruziet erover wie competent was om op te treden. Het image van Nigeria als rechtsstaat staat op het spel. De lakse houding van de autoriteiten geeft burgers een vrijbrief om hun gang te gaan. Meerdere verkrachtingen op universiteiten wijzen op een trend. Ze worden niet aangepakt. Het onbestraft laten tekent een samenleving in verval.

3 gedachten over “Nigeria doet niets tegen verkrachtingen

  1. @PHM
    Nederland of Noorwegen zijn ook stinkend rijk door gas of olie. Da’s dus niet het verschil. Ja, in de wereldwijde corruptie-index staat Nigeria in het verkeerde rijtje. Onderaan op plek 134 van de 178 landen. De zogenaamde Petrol-staten die rijk zijn geworden door delfstoffen (Arabische staten, Rusland, Venezuela etc.) doen het in democratisch opzicht niet goed. De instituties werken er niet goed. Het geld vloeit er te makkelijk. In het geval van de Nigeriaanse verkrachting speelt vermoedelijk ook de ondergeschikte positie van de vrouw mee. Da’s dus cultuur. Wellicht aangewakkerd door de religieuze verdeeldheid tussen moslims en christenen.
    Enfin, voor wie dat wil, teken de petitie op change.org.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.