Boos op Wilders

Geert Wilders gebruikt in de Tweede Kamer ruwe woorden. Maar ze hebben een ironische ondertoon en een kern van waarheid. Cohen als het kefhondje, de bedrijfspoedel van Rutte. Cohen probeert dat te pareren met een vergelijking die Wilders als kleuter neerzet. Wilders betitelt Pechtold als diarree en GroenLinks als strandpartij.  Jolanda Sap probeert met een stekker trouwens iets aan te tonen, maar blijft zelf steken.

Opnieuw is Wilders de rest twee stappen voor. Met zijn provocaties bereikt-ie dat iedereen zich tegenover hem opstelt. Hij neemt afstand van alle partijen. Hun antwoord is kritiek op zijn taalgebruik. Wilders taal is scherp en over het randje, maar treft doel. Zo kan Cohen zijn steun voor het kabinet moeilijk verklaren. Fatsoen en binden alleen redden Cohen niet. Hij maakt een onmachtige indruk. Zijn uitleg helpt hem niet.

Wilders neemt een gok als-ie ook kabinetsleden belachelijk maakt. Uit het kabinet dat-ie gedoogt. CDA-er Ben Knapen is de Staatssecretaris van Sinterklaaszaken. Het CDA vindt de uitlatingen van Wilders niet prettig. Ooit de partij van Fatsoen Moet Je Doen. Alle partijen behalve de PVV gaan voor fatsoen en zijn boos. Maar vermoedelijk het meest op zichzelf omdat ze opnieuw geen weerwoord in de niet gelijklopende strijd hebben.

Foto: Wilders en Cohen bij de Algemene Beschouwingen 2011 in de Tweede Kamer; foto ANP

16 gedachten over “Boos op Wilders

 1. Het is nieuw voor politici dat zij hiermee geconfronteerd worden. Maar misschien worden zij zich bewust dat dit dagelijkse koek is bij veel publieke zaken. Ook in de wachtkamer bij SOOS, kan men in opleiding om de menselijke trekjes waar te nemen. In de gezondheidszorg, o.a. de EHBO’s waar men niet eens aangifte durft te doen, vanwege de represaille Zelf zou ik niet dezelfde woorden-keuze maken zoals Wilders, maar aan de andere kant doet men nu net ‘alsof men werkelijk geschokt is’. Amusant is het wel.

  Like

 2. Goed stuk; je hebt gelijk.
  Fatsoen? jajaja Dat is de WAO afschaffen en mensen als huisvuil op straat dumpen.dat is de autochtonen laten verrekken; dat is hulpbehoevenden hulp ontzeggen dat is bejaarden laten sterven door verwaarlozing, dat is 6 millioen armen scheppen, dat is aan de andere kant in drie oorlogen nodeloos betrokken te zijn, dat is stiekum nieuwe zweedse tanks kopen ( daar zal iemand wel een forse bijschrijving voor gehad hebben) dat is overjarige kruisraketten kopen, dat is oorlogs materieel in afghanistan laten terwijl het hier in de tankwerkplaats gereviseerd kan worden, dat doorgaan met het op voorhand mislukte JSF project, dat is nog steeds niets serieus doen met de hypotheek aftrek, dat is de idiote achtelijke misie in afghanistan van kamelen bekeuren, dat is de haat en verachting van de regering tov het gewone volk, dat is het negeren van de tweede kamer door de regering.

  Dan hoe wordt er al jaren OVER Wilders gepraat door Linksch/ Of door moslims?
  Hij heeft zich heel heel netjes gedragen….
  Ik had niet in zijn plaats moeten staan…..

  Like

 3. @Paso
  Mee eens. Hoewel, echt nieuw is het niet meer voor de politici. Dit speelt toch al enkele jaren. Naar mijn idee vindt de echte verruwing elders plaats. Namelijk in de steeds grotere afstand die de politiek tot de burger neemt en de inperking van de privacy en de burgerrechten. Waar Wilders trouwens ook aan meedoet. Ik zie dat als veel belangrijker dan ontspoord taalgebruik.

  @PHM
  Terecht noemt u nog andere voorbeelden van verruwing. Die kunnen in het rijtje meegenomen worden.

  Like

 4. Bedroevend. In plaats van ‘de Regering’ inhoudelijk langs de meetlat te leggen, vliegt het kleuterklasje met spitsvondigheden elkáár in de haren. Een Troonrede waar geen enkele lange termijn visie uitspreekt. Simpel en alleen al, bijvoorbeeld, de energie voorziening. Vitaal om een staat draaiende te houden. Waar staat Nederland in 2050? Vooruit dan maar, een kerncentrale er in gerommeld, ‘Nederland Gasrotonde’ voor west-West-Europa met ge-importeerd gas.
  In Duitsland ligt een gefaseerd en gedetailleerd energieplan op tafel, parlementair goedgekeurd.
  Een verademing zou het zijn indien het parlement zich over zoiets zou buigen.
  Visieloze armoede ingegeven door de waan van de dag.

  Like

 5. @VSp
  De dooddoener is dan dat het land de politici krijgt dat het verdient. In bepaalde kringen is het bon ton om volksvertegenwoordigers te schelden, maar buiten deze kringen ook steeds meer. Enfin, het verdelen van de macht is een onaangenaam gezicht. Een vleeseter wil liever ook niet weten hoe zijn biefstuk gemaakt wordt.

  Like

 6. …en in DE krijgen de russen via gaslevering EN distributie een grote en dure vinger in de pap.In het bedrijf dat dat gaat doen–welke weer eigendom is van gasprom–de oostduitse communisten van weleer…
  Idd: uitstekend geplanned.

  Like

 7. Als het om Wilders uitspraken gaat bestaat er in de kamer een hoog hap-gehalte en kleinzerigheid.

  Misschien op het volgende reces allemaal wat van Voltaire lezen

  Like

 8. @Ha peter. Leef je nog?

  Ja ze hapten mooi. Maar voltaire lezen? kunnen die linkschen wel lezen anders dan donald duck?
  Het zijn kindelijke enkinderachtigen.
  Al drie jaar vuilbekken ze Wilders; maar als hij wat terugzegt: janken als baby…
  En op zijn argumenten hebben ze niks te zeggen…

  Like

 9. Dagblad Trouw is al een paar jaar bezig om Wilders te demoniseren. Nu vallen ze in een myriade artikelen weer over het feit dat hun nemesis heeft durven te roepen ‘effe dimmen’ (of was het ‘doe effe normaal’ ?)

  Trouw, een toonbeeld van fatsoen.

  Dit schreef hun columnist Matty Verkamman over Pim Fortuyn

  “…Ik voel aan de pommerans, zie dat biljartbalhoofd van Fortuyn en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken. Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler! Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt…”

  De hypocrisie van ‘weldenkend Nederland’ is kennelijk een onuitputtelijke bron.

  Dag in, dag wordt ik gesterkt in mijn overtuiging dat het een vreugdevolle dag was. De dag dat ik uit de beklemmende schijnheilige Linkse Kerk ben getreden.

  Ik vraag me zo langzamerhand af of ze naiëf zijn of gewoon kwaadaardig.
  En de media heult mee.
  Alleen al zo’n DWDD.
  Onverdraaglijke slapstick van Gutmensch en co.

  Like

 10. @Raaf, en ook PHM
  Laten we proberen te onderscheiden. Links heeft in het recente verleden veel fouten gemaakt en is ongaarne bereid dat toe te geven. Da’s menselijk. Want mensen zijn weliswaar bereid ’s nachts een draai te maken, maar willen daar ’s ochtends niet aan herinnerd worden. Omdat ze voor dat laatste geen garantie hebben, blijven ze plat op hun rug liggen. Met een verkrampt gezicht.

  Maar het ene links is het andere niet. Toegegeven, er zitten volop opportunisten en conservatieven tussen die ook nog eens alle geloofwaardigheid verspeeld hebben omdat ze anderen continu langs een ethische meetlat leggen. Type Mariko Peters dat voor anderen weet wat ze voor haarzelf vergeet. Er zijn echter bij links ook realisten en progressieve democraten die iets toevoegen.

  En rechts heeft in het recente verleden evenmin feilloos geopereerd. Het klinkt misschien afgezaagd om het te zeggen, maar in Nederland polderland zijn vele fouten in gezamenlijkheid gemaakt. Waarbij ik graag wil toegegeven dat de linkse culturele claim op voortreffelijkheid van zeg 1975 tot 2002 de open samenleving akelig heeft gedomineerd.

  Ik vind het interessant om de waardevolle krachten binnen zowel links als rechts te zoeken. Want ze bestaan, hoewel in kaart kan worden gebracht hoe groot ze zijn en waar ze zich precies ophouden. Daarbij is het voor de overzichtelijkheid van de discussie toch soms makkelijk om in blokken te redeneren. Want ook relativeren kent grenzen. Maar een verklaring kan dat nooit zijn.

  Dus je zult begrijpen dat ik niets kan met de term Linkse Kerk omdat het voor mij niets verklaart. Ik begrijp gewoonweg niet waar het naar verwijst. Met de term Rechtse zakkenvullers kan ik overigens even weinig. Anders gezegd, ik vraag je om hier zo’n term niet tegelijk aanklacht en bewijs van een redenering te laten zijn. En DWDD? Ik kijk er nooit naar en niemand is verplicht ernaar te kijken. Waarom zou je?

  Like

 11. Fortuyn was ooit mijn docent in groningen.
  Zo fanatiek eens was ik het niet met hem, maar de man was allesbehal;ve dom, en hij zette een goede verandering op gang.
  En dat werd tijd.

  Het vreemde is ik zie de burgertrutten bijna huilen omdat Wilders zei ‘ doe effe normaal”
  Maar ik hoor ze niet klagen over het feit dat Rutte zei “doe eens normaal man”.

  het is al 3 jaar afzeiken van wilders met name door het leger van niet functionerende linksche fatsoensrakkers, verstoken van ieder acceptabel argument.

  Like

 12. George,

  Ik gebruik expres het woord Linkse Kerk.
  Immers binnen Links heb je ook nog mensen als Eddy Terstall, Marcel Duyvestein, Paul Scheffer, Silvain Ephimenco, Carel Brendel, Hans Spekman, etc…

  In veel opzichten ben ik ook (nog steeds) links alleen heet dat tegenwoordig rechts, racistisch, fascistisch of nazistisch.
  Mijn religie-kritiek, die geen millimeter afwijkt van wat Links jarenlang terecht heeft gedaan bij de kerk, wordt nu in verband gebracht met Breivik en Adolf Hilter.

  Ik ben wat reëler geworden
  Meer achterdochtig.
  Ik slik niet alles meer voor zoete koek zoals in mijn VVD (en dus mijn pa)-zijn-fascisten-en-de-multiculturele-walhalla-is-helemaal-toppie
  Wellicht ben ik enigszins veranderd.
  Enigszins opgeschoven.
  Maar niet al te veel.
  In de jaren tachtig zou ik ongetwijfeld nog bij Links ingeschaald worden
  Maar het paradigma is rigoureus verschoven.
  Wat is er in hemelsnaam links aan de weg-met-onzers van D’66, de homofobe christenen van de CU, de zelf-islamiseerders van de PvdA-Baantjesmachine of de club van Morele meetlat-club Mariko Peters ?
  Wat is in hemelsnaam links aan de dagelijkse portie haat op de gesubsidieerde website Joop.nl ?

  Dus zou ik links schrijven dan beledig ik tegelijkertijd mensen als Brendel, Ephimenco etc.
  Vandaar de term Linkse Kerk om dat onderscheid duidelijk te maken.
  Ook vele ‘rechtsen’ behoren in mijn optiek binnen de Linkse Kerk.
  Bijvoorbeeld grote delen van de VVD (de kliek rondom Edje Raketje) en bijna het gehele opportunistische kameleonen-kader van het CDA met hun nep-rentmeesterschap.

  Waarvan akte

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.