De toekomst was vroeger beter

De blogosfeer vertaalt de waarheid van het leven. Omhuld in een kleed van inkt en papier. Of een hedendaagse versie ervan. De methode van het moderne leven jaagt op een geest die is ontsnapt. Nooit meer valt te temmen. Op het etiket van de fles met de waarheid staat een kasteel. Is de vijand binnen of buiten?

Patafysica, de leer van de onzin is een manier om tot de zin van het leven te komen. Onze lege plek in het gras van een warme zomerdag. De bal kaatst het verstand de leegte in. Het meisje huppelt en volgt het blad naar de rand dat opgejaagd wordt door de wind. Is het Alice, Sally of Betty? Of naamloos? Of zonder titel?

De blogosfeer bevat verhalen die rondgaan en op elkaar leunen. Nooit stoppen. De suggestie van evenwicht en afronding is geleend van vertellers uit de klassieke oudheid, troubadours, Zola, Verdi en Hollywood. Maar is constructie omdat de tijd doorloopt. We weten niet meer welk stadsplein we zien. Belgrado? Welke tijd?

Melancholie is bezitten en niets hebben. Verlangen naar het onmogelijke. Parodie van het dagelijks leven is de blogosfeer. Het koerst niet om leegte, maar in overvloed. Idee van schaarste verandert en eindigt als rijk bezit dat ongrijpbaar wordt. In tijden van rationaliteit is onzin aan herwaardering toe. Om te beginnen hier.

Foto: Belgrado met uitspraak van Karl Valentin: Die Zukunft war früher auch besser (Ni budućnost nije više to, šta je nekad bila!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.